Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Rezultatele Consiliului pentru Agricultura si Pescuit prezidat de Romania

rezultatele-consiliului-pentru-agricultura-si-pescuit-prezidat-de-romania

Ministrii agriculturii din tarile UE au avut ocazia sa-si expuna punctul de vedere si sa reflecteze asupra aspectelor sensibile, precum si asupra prioritatilor si avantajelor pentru agricultura UE in contextul negocierilor comerciale libere aflate in curs de desfasurare si a celor viitoare, intreprinse la nivel european.


Petre Daea, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a condus lucrarile reuniunii Consiliului Uniunii Europene (Agricultura si Pescuit), in data de 14 mai 2019, la Bruxelles.
 
Principalele teme aflate pe agenda Consiliului au vizat Pachetul de reforma a PAC post 2020, Regulamentul privind planurile strategice in domeniul PAC - schimb de opinii cu privire la noul model de performanta.
 
„Noul model de performanta este elementul central al reformei PAC si cea mai inovatoare caracteristica a acesteia. Aceste schimbari de paradigma vor permite Statelor Membre sa aiba un cuvant mai greu de spus in elaborarea politicilor lor nationale, dar vor avea si o responsabilitate mai mare. Avansarea discutiilor noastre cu privire la acest aspect ne va ajuta sa definim pozitia Consiliului cu privire la intregul pachet de reforma”, a afirmat Petre Daea, ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale din Romania si presedinte al Consiliului.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Consiliul a avut un schimb de opinii in cadrul sesiunii publice privind noul model de performanta a pachetului de reforma PAC post 2020, pe baza unui document al Presedintiei. Ministrii si-au concentrat interventiile asupra raportarii reperelor si a evaluarii performantei, precum si asupra posibilitatii stabilirii unor sume unitare pentru interventiile altele decat pe suprafata si pe cap de animal.
 
„Saptamana trecuta, la Sibiu, liderii nostri au reafirmat importanta abordarii unitare a schimbarilor climatice. Desi obiectivul principal al agriculturii este asigurarea securitatii alimentare pentru Europa, agricultura si silvicultura pot contribui la indeplinirea obiectivelor ambitioase ale UE in ceea ce priveste mediul. Astazi am discutat despre modul in care putem sa-i incurajam  si sa-i pregatim pe fermierii nostri sa faca fata acestei provocari”, a declarat Petre Daea, ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale.
 
Consiliul a fost informat si a avut un schimb de opinii cu privire la aspectele agricole din comunicarea Comisiei „O planeta curata pentru toti: o viziune strategica europeana pe termen lung pentru o economie prospera, moderna, competitiva si neutra din punct de vedere al climei”.
 
Ministrii s-au concentrat in special asupra actiunilor prioritare care ar trebui intreprinse la nivel european si national in domeniul agriculturii si silviculturii pentru a contribui la realizarea obiectivelor acordului de la Paris pana in 2050.
 
Comisia a informat Consiliul privind performanta comertului agricol din UE. Aceasta a raportat, in special, ultimele progrese ale initiativei sale diplomatice de promovare a produselor agricole europene in lume, precum si negocierile comerciale care au fost incheiate sau sunt in curs de desfasurare si care au un impact asupra agriculturii europene.
 
Ministrii au avut ocazia sa-si expuna punctul de vedere si sa reflecteze asupra aspectelor sensibile, precum si asupra prioritatilor si avantajelor pentru agricultura UE in contextul negocierilor comerciale libere aflate in curs de desfasurare si a celor viitoare, intreprinse de UE.
 
Ministrii au fost, de asemenea, informati despre regulamentul privind viitorul Fond European pentru Pescuit si Afaceri Maritime, urmarirea hotararii Curtii Europene de Justitie privind organismele modificate genetic si situatia din sectorul fructelor.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016