Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Diverse

Pe acest segment, Romania se afla de ani buni pe deficit, care continua si in 2018, acesta totalizand 206,5 milioane de euro in primul semestru din acest an.
Romania a importat, in primele sase luni din 2018, carne si preparate din carne in valoare de 416 milioane de euro, in crestere cu 11,6% fata de perioada similara din 2017, conform datelor centralizate de Institutul National de Statistica.
In schimb, valoarea exporturilor de carne si preparate din carne a fost de aproape doua ori mai mica decat cea a importurilor, cifrandu-se la 209,5 milioane de euro, desi a inregistrat o usoara crestere de 2,8% in primul semestru din acest an, comparativ cu aceeasi perioada din anul precedent.
Pe acest segment, Romania se afla de ani buni pe deficit, care continua si in 2018, acesta totalizand 206,5 milioane de euro in primul semestru din acest an.
In 2017, Romania a inregistrat un deficit de 853,9 milioane euro in comertul cu produse agroalimentare, in crestere cu 53% fata de anul 2016, cand a raportat 557,4 milioane de euro, potrivit datelor Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
„Romania a inregistrat o crestere cu 4,6% a exporturilor cu produse agroalimentare in anul 2017 fata de 2016, atingand o valoare de 6,23 de miliarde euro, ponderea cea mai mare fiind detinuta de materiile prime. Importurile Romaniei au inregistrat o valoare de 7,1 miliarde de euro, o pondere semnificativa avand-o produsele cu valoare adaugata”, conform datelor MADR.
Anul trecut, in topul produselor importate s-a mentinut carnea de porc, cu o valoare de 475 de milioane de euro. In opinia ministrului Agriculturii, Petre Daea, tinta pentru echilibrarea balantei comerciale cu carne de porc este de opt ani.
„Acum la importuri suntem undeva la 40-45% din consum carne de porc si aceste procent variaza pe perioade si in functie de consum intern si de perioada de valorificare a carnii de porc. Sunt oscilatii generate de piata”, a declarat acesta.
Romania importa anual circa 230.000 tone de porci si carne de porc (circa 30.000 tone porci vii si 200.000 tone carne de porc), cheltuind astfel circa 350 milioane de euro pe carnea importata. In acelasi timp, tara exporta de aproape 60 de ori mai putin, adica aproximativ 4.000 tone de carne si produse din carne de porc.
In schimb, valoarea exporturilor de carne si preparate din carne a fost de aproape doua ori mai mica decat cea a importurilor, cifrandu-se la 209,5 milioane de euro, desi a inregistrat o usoara crestere de 2,8% in primul semestru din acest an, comparativ cu aceeasi perioada din anul precedent.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Pe acest segment, Romania se afla de ani buni pe deficit, care continua si in 2018, acesta totalizand 206,5 milioane de euro in primul semestru din acest an.
In 2017, Romania a inregistrat un deficit de 853,9 milioane euro in comertul cu produse agroalimentare, in crestere cu 53% fata de anul 2016, cand a raportat 557,4 milioane de euro, potrivit datelor Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
„Romania a inregistrat o crestere cu 4,6% a exporturilor cu produse agroalimentare in anul 2017 fata de 2016, atingand o valoare de 6,23 de miliarde euro, ponderea cea mai mare fiind detinuta de materiile prime. Importurile Romaniei au inregistrat o valoare de 7,1 miliarde de euro, o pondere semnificativa avand-o produsele cu valoare adaugata”, conform datelor MADR.
Anul trecut, in topul produselor importate s-a mentinut carnea de porc, cu o valoare de 475 de milioane de euro. In opinia ministrului Agriculturii, Petre Daea, tinta pentru echilibrarea balantei comerciale cu carne de porc este de opt ani.
„Acum la importuri suntem undeva la 40-45% din consum carne de porc si aceste procent variaza pe perioade si in functie de consum intern si de perioada de valorificare a carnii de porc. Sunt oscilatii generate de piata”, a declarat acesta.
Romania importa anual circa 230.000 tone de porci si carne de porc (circa 30.000 tone porci vii si 200.000 tone carne de porc), cheltuind astfel circa 350 milioane de euro pe carnea importata. In acelasi timp, tara exporta de aproape 60 de ori mai putin, adica aproximativ 4.000 tone de carne si produse din carne de porc.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News