Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Romania a inregistrat cea mai mare scadere din UE la veniturile din agricultura

Conform datelor preliminare publicate de Oficiul european de statistica, venitul real pe lucrator din agricultura a scazut in Romania cu 19,2%, in 2015, comparativ cu 2014, in condiţiile in care la nivelul Uniunii Europene indicatorul a inregistrat un declin de 4,3%.
Eurostat precizeaza ca intre 2010 şi 2015 venitul real pe lucrator din agricultura a scazut cu 5,7% la nivelul UE, in conditiile in care in aceasta perioada venitul real pe lucrator din agricultura a crescut in 10 state membre, in special in Italia, Cehia si Bulgaria, dar a scazut restul de 18 state membre, cele mai mari scaderi fiind inregistrate in Finlanda (minus 53,7%), Germania (minus 35,3%) şi Romania (minus 34,7%).
Comparativ cu 2014, se estimeaza ca in 2015 valoarea producţiei agricole a UE a scazut cu 2,5% in termeni nominali, in principal ca urmare a scaderii semnificative a valorii productiei animale (minus 5,9%) la care s-a adaugat o scadere mai uşoara a valorii producţiei vegetale (minus 0,3%), combinata cu o scadere a costurilor producţiei agricole (minus 2,4%).
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propria ta Plantatie de Paulownia
Cum sa castigi 30 000 euro ha chiar din cel de-al 3-lea an al afacerii tale cu fabulosii arbori Paulownia Comanda acum CD-ul tau despre Plantatia de Paulownia Este UNICUL ghid aparut pe piata ideilor de afaceri privind infiintarea unei plantatii de Paulownia El iti arata de la A la Z ce inseamna aceasta afacere si te invata cum sa...
valabila 48h
Scaderea valorii productiei animale s-a datorat in principal scaderii valorii producţiei de lapte (minus 14,9%) si carne de porc (minus 8,9%), care au fost doar parţial compensate de creşterea valorii producţiei de carne de vita (4,3%), oaie şi capra (3,2%), oua (2,1%) şi carne de pasare (1,1%).
In ceea ce priveste productia vegetala, scaderile valorilor producţiei de sfecla de zahar (minus 26%), porumb (minus 24,5%), plante furajere (minus 7,6%), oleaginoase (minus 5,3%) şi orz (minus 1,8%), au fost aproape contrabalansate de creşterea valorii producţiei de ulei de masline (13,3%), a celei de legume proaspete (12,1%), de fructe (7,3%) şi vin (2,5%). Scaderea valorii producţiilor de sfecla de zahar şi porumb se datoreaza secetei din anumite state membre UE.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "AgroAfaceri pentru 2022 - 5 idei pentru Profit maxim -".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura