Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Romania are cea mai mare pondere a populatiei ocupate in agricultura din Uniunea Europeana

Romania avea, in 2016, cea mai mare pondere a populatiei ocupate in agricultura din Uniunea Europeana, 24%, fata de 4,5% media inregistrata la nivelul statelor membre ale UE, dupa cum arata datele publicate de Oficiul European de Statistica.
In 2016, principalii angajatori din UE erau concentrati in domeniile „Comert en-gros si de retail, transporturi, servicii de cazare si alimentare” (24,7%) si „Administratie publica, aparare, educatie, sanatate si activitati de asistenta sociala” (23,7%). In ultimii 20 de ani s-a constatat o crestere usoara a ponderii populatiei angajate in aceste domenii.
In schimb, ponderea populatiei angajate in industrie la nivelul UE a scazut de la 20,7% in 1996 la 15,3% in 2016, in schimb procentul de angajati in domeniul „Activitati profesionale, stiintifice si tehnice” a urcat de la 7,6% la 12,7%.
In majoritatea statelor membre, cei mai multi angajati in 2016 erau in „Comert en-gros si de retail, transporturi, servicii de cazare si alimentare”, cel mai ridicat procent fiind in Grecia (33,3%), Cipru (31,9%), Spania (30,3%) si Irlanda (28,5%).
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Covrigarie - o afacere cu profit imediat
Obtine profit de 3 000 de euro pe luna cu propria ta covrigarie Cate covrigarii intalnesti in drumul tau spre serviciu Numai in zona centrului vechi din capitala sunt vreo 10 Si numarul lor este in crestere Daca esti un pic atent aproape fiecare covrigarie are clienti care stau la coada asteptand sa cumpere covrigi calzi Te-ai intrebat de...
valabila 48h
In sapte state membre, cea mai mare pondere a populatiei ocupate era in „Administratie publica, aparare, educatie, sanatate si activitati de asistenta sociala”, in special in Suedia (34,1%), Danemarca (30,8%), Belgia (30,6%) si Franta (30,1%).
Industria era principalul angajator in Cehia (29%), Polonia (23,7%) si Slovenia (22,7%). In ultimii 20 de ani au avut loc schimbari importante in industrie, agricultura si administratie publica.
Comparativ cu 1996, ponderea populatiei angajate in industrie a scazut in toate statele membre in 2016, cel mai semnificativ declin fiind inregistrat in Malta (de la 26% in 1996 la 11,9% in 2016, sau minus 14,1 puncte procentuale), Slovenia (minus 8,9 puncte procentuale), Marea Britanie (minus 7,7 puncte procentuale) si Luxemburg (minus 7,3 puncte procentuale).
O tendinta similara se observa in „Agricultura, silvicultura si pescuit”. Procentul de angajati a scazut in perioada 1996 — 2016 in fiecare stat membru al UE, in special in Romania (de la 40,9% la 24%, sau minus 16,9 puncte procentuale), Lituania (minus 12,6 puncte procentuale), Ungaria (minus 9,6 puncte procentuale), Letonia (minus 7,1 puncte procentuale) si Grecia (minus 6,8 puncte procentuale).
In contrast, ponderea sectorului „Administratie publica, aparare, educatie, sanatate si activitati de asistenta sociala” a crescut cel mai mult in ultimii 20 de ani in majoritatea statelor membre ale UE, cel mai semnificativ avans fiind in Romania (de la 7,2% la 13,6%, sau plus 6,4 puncte procentuale), Slovenia (plus 4,5 puncte procentuale), Luxemburg (plus 4.2 puncte procentuale), Belgia ( plus patru puncte procentuale), Grecia (plus 3.5 puncte procentuale) si Portugalia (plus 3,4 puncte procentuale).
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturiArticole conexe:
- » CEC: Agricultura, domeniul cu cel mai mare potential de crestere in 2021
- » STUDIU. Serviciile de agricultura digitala in fermele romanesti
- » Inregistrarea in agricultura ecologica
- » PRO AGRO cere vaccinarea cu prioritate a angajatilor din agricultura si industria alimentara
- » Explicatii MADR: Ce este agricultura ecologica si de ce ar trebui sa ne axam pe aceasta
Ultima ora
- » De ce au protestat agricultorii cu tractoarele in Iasi
- » Romania ocupa locul 6 la productia de cartofi in UE
- » Cum actioneaza fungicidele si cand le aplici - particularitatile culturilor de cereale, rapita si soia
- » Campanie noua de constientizare a pericolului PPA, demarata de ANSVSA
- » ANSVSA si ANPC incep controalele comune
Comentarii
0 comentarii