Romania primeste 18,5 milioane de euro pentru fructe, legume si lapte in scoli
Publicat la data de 01 Apr. 2020 in:
Diverse Romania primeste o suma mai mare de la UE pentru fructe, legume si lapte in scoli. In total, 18,5 milioane de euro vor fi folositi pentru tara noastra.
Comisia Europeana a publicat, marti, bugetul alocat schemei UE pentru scoli, in anul scolar 2020/2021, respectiv 145 milioane de euro pentru distributia de fructe si legume precum si 105 milioane de euro pentru distributia de lapte catre elevi, informeaza un comunicat de presa al Executivului comunitar.
Din suma totala, Romania beneficiaza de 18,5 milioane de euro, dintre care 7,8 milioane de euro pentru distributia de fructe si legume la care se adauga 10,7 milioane de euro pentru distributia de lapte in scolile participante la program. Comparativ, in anul 2019/2020, Comisia Europeana (CE) a alocat Romaniei suma de 17,68 milioane de euro pentru programul lapte, fructe si legume in scoli, dintre care 10,815 milioane de euro pentru programul de distribuire a laptelui in scoli si suma de 6,866 milioane de euro pentru programul de incurajare a consumului de fructe si legume in scoli.
Comisia Europeana subliniaza ca in anul scolar 2018/2019 schema UE a garantat faptul ca peste 20 de milioane de copii din intreaga Uniune Europeana au primit lapte, fructe si legume in timpul scolii, la aceasta adaugandu-se masuri educationale referitoare la agricultura si la o dieta echilibrata.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
"In contextul actual, este cu atat mai important ca toti copii din intreaga Europa sa stie si sa inteleaga de unde vine hrana noastra. Gratie schemei UE pentru scoli, copiii pot invata despre nutritie si agricultura, in paralel cu adoptarea unor obiceiuri de alimentatie sanatoasa. Am luat masuri pentru a ne asigura ca schema ia in considerare faptul ca scolile au trebuit sa fie inchise pe intreg teritoriul european din cauza pandemiei de coronavirus. Dar este important sa continuam sa privim inainte, sa pregatim viitorul si sa transmitem un semnal important ca viata va continua, odata ce am intors, in mod colectiv, aceasta pagina", a declarat comisarul european pentru agricultura, Janusz Wojciechowski.
In fiecare an scolar, acestui program i se aloca o suma totala de 250 de milioane euro. Cu toate acestea, implementarea schemei in anul scolar curent 2019/2020 este afectata de inchiderea scolilor pe intreg teritoriul UE, ca urmare a pandemiei de coronavirus.
Comisia Europeana a oferit clarificari potrivit carora criza curenta poate fi considerata un caz de "forta majora". Acest lucru permite statelor membre care recunosc un astfel de caz sa ramburseze furnizorii pentru produsele perisabile (fructe, legume, lapte) ce erau prevazute pentru distribuirea in scolile participante la schema. Produsele in cauza pot fi, de asemenea, donate spitalelor, organizatiilor caritabile si bancilor de alimente sau altor organizatii.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
5 motive pentru a incepe o afacere cu merisoare
Merisoarele, cunoscute sub numele de afine rosii sau coacaze de munte, pot sta la baza unei afaceri profitabile si de viitor. Sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase fructe de padure si nu trebuie sa lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata. Mai mult, se folosesc in industria farmaceutica ... citeste mai mult>>
Cultura de lavanda - o afacere cu fonduri europene
Fermierii care au suprafete mici de teren agricol cauta ideea de afaceri ideala, care i-ar putea imbogati. Plantatia de lavanda poate fi exploatata fara probleme 10-15 ani, cu un profit minim de 8.000 de euro pe an! Productia o valorifici usor, in multe feluri: plante verzi, plante uscate, ulei esen... citeste mai mult>>
Cum se inmulteste goji?
Aceste fructe mici sunt cotate ca super-alimente, fiind unele dintre cele mai puternice antioxidante naturale din lume. Ca urmare, toti cei interesati de sanatate sunt potentialii tai clienti!... citeste mai mult>>
Apicultura: O afacere nobila si profitabila
Plantele melifere variate, plantatii intinse de tei si salcami, precum si suprafetele cultivate cu pomi fructiferi si floarea-soarelui sunt tot atatea elemente favorizante pentru dumneavoastra, apicultorul in devenire! Clima Romaniei este, de asemenea, propice acestui tip de afacere.... citeste mai mult>>