Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Romania, tara cu cele mai mici preturi la alimente, din Uniunea Europeana
Pe categorii de produse, in 2017 pretul unui cos de produse alimentare si bauturi non-alcoolice varia intre 62% din media UE in Romania si 65% in Polonia, pana la 150% din media UE in Danemarca si 126% in Suedia.
Pe categorii de produse, in 2017 pretul unui cos de produse alimentare si bauturi non-alcoolice varia intre 62% din media UE in Romania si 65% in Polonia, pana la 150% din media UE in Danemarca si 126% in Suedia. Cu alte cuvinte, alimentele si bauturile non-alcoolice sunt de doua ori mai scumpe in Danemarca decat in Romania.
Bauturile alcoolice si ţigarile sunt cele mai ieftine in Bulgaria (56% din media UE) si Romania (69%) si cele mai scumpe in Irlanda si Marea Britanie, 174% respectiv 157% din media UE. Eurostat subliniaza ca aceste diferente mari de preturi se explica si prin regimul diferit de taxare a acestor produse in randul statelor membre.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
valabila 48h
Restaurantele şi hotelurile sunt o alta categorie unde se inregistreaza mari diferente de preturi in randul statelor membre. Preturile variaza de la 45% din media UE in Bulgaria si 53% in Romania, pana la 151% din media UE in Danemarca si 146% in Suedia. Cu alte cuvinte, restaurantele si hotelurile sunt de trei ori mai scumpe in Danemarca decat in Bulgaria.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturi