Romanii consuma mai putina paine
Publicat la data de 01 Aug. 2013 in:
Diverse Ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, Daniel Constantin, afirma ca in Romania consumul de paine s-a redus destul de mult. Daca in anii 1999 si 2000 romanii consumau 1,8 milioane de tone de paine, s-a ajuns ca in 2010 sa fie consumate doar 588000 de tone.
„Daca in anii 1999 si 2000, cand s-a luat decizia de a creste TVA de la 11 la 19 la suta, consumul de paine era 1,8 milioane de tone, pe parcursul a patru ani, perioada in care s-a aplicat aceasta cota de TVA, consumul de paine pentru care s-au platit taxe si impozite a scazut la mai mult de jumatate, respectiv la circa 840000 de tone. Aceasta a fost pana cand s-a luat o alta decizie si TVA a crescut de 19 la 24 la suta, iar consumul care s-a raportat a fost de 588000 tone”, relateaza ministrul agriculturii.
Acesta a mai mentionat, ca in momentul de fata in Romania, consumul de paine pe cap de locuitor este sub 30 de kilograme pe an, mai putin de jumatate comparativ cu media europeana de 80 de kilograme/an pe cap de locuitor, iar aceasta diferenta se vede in evaziunea fiscala din acest domeniu.
Constantin a precizat ca in domeniul moraritului si panificatiei, anual, bugetul de stat pierde circa 1,5 miliarde de lei din TVA si din alte taxe din domeniu.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
„Circa 300 de milioane de lei nu figureaza la buget din TVA-ul pe faina si alte 700 de milioane de lei pe paine. Impreuna cu alte taxe, nu doar din TVA, respectiv din evaziunea fiscala in comertul cu grau, munca la negru din domeniu, impozitul pe profit, care nu este virat, se ajunge usor la cifra de 1,5 miliarde de lei, bani care anual nu se vireaza la buget”, a conchis ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, Daniel Constantin.
Sursa foto: www.sxc.hu
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>