Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Rompan sesizeaza Consiliul Concurentei cu privire la practicile marilor magazine inainte de reducerea TVA

rompan-sesizeaza-consiliul-concurentei-cu-privire-la-practicile-marilor-magazine-inainte-de-reducerea-tva

Presedintele Patronatului Roman din Industria de Morarit, Panificatie si Produse Fainoase spune ca unele hipermaket-uri incearca sa renegocieze taxele cu furnizorii, pentru a recupera sumele pe care le vor pierde prin diminuarea TVA.


Printre organizatiile care iau atitudine impotriva strategiei folosite de multi comericianti in aceasta perioada, aceea de a scumpi produsele pentru a reveni dupa in iunie la pretul actual prin scaderea TVA, se numara si Rompan, al carul presedinte, Aurel Popescu, a anuntat ca va sesiza consiliul concurentei cu privire la unele hipermarket-uri care incearca sa renegocieze taxele cu furnizorii.
 
„Unele hipermarketuri incearca sa renegocieze taxele cu furnizorii, ceea ce e o smecherie aici si trebuie sa nu o acceptam. Adica ei se afiseaza ca reduc pretul la raft cu 12% sau cu cat o fi din TVA, iar in schimb cer taxe suplimentare si majorarea taxelor existente ca sa suplineasca aceasta diferenta. Deja avem doua semnale foarte importante si o sa sesizam Consiliul Concurentei si toate organele statului pentru ca nu este posibil sa faca asa ceva. Ne vom bate serios pe tema aceasta”, a declarat presedintelev Romapn.
 
De asemenea, acesta a subliniat ca exista si cateva semnale ca unele magazine incearca sa mareasca preturile, premergator reducerilor de TVA de la 1 iunie.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Sa stiti ca noi facem o masurare foarte atenta a pietei. De la data de cand a aparut ordonanta, saptamanal fotografiem toate preturile, fiecare pe domeniul lui”, a mai declarat Aurel Popescu.
 
Totodata, si premierul Victor Ponta a cerut spirjinul Consiliului Concurentei, pentru a spuraveghea corecta aplicare a reducerii TVA de la 1 iunie.
 
„Vreau sa va rog sa ne sprijiniti in ceea ce va fi dupa 1 iunie, o perioada de o luna, doua, trei, de aplicare a regulilor competitiei si a pietei dupa reducerea TVA la toate produsele agroalimentare. Experienta de la paine are parti pozitive si parti mai putin pozitive. Acum insa va fi la tot si vreau sa cred ca regulile competitiei si regulile pietei libere vor functiona cu adevarat. Nu sa ne trezim cu noi carteluri la carne, la paine, la alte produse, care, de fapt, sa opreasca ceea ce ne-am dorit mai mult, si anume, o competitie deschisa, preturi mai mici si calitate mai mare. Si eu va cer de pe acum ajutorul, evident, in limitele atributiilor pe care le aveti”, este apelul facut de premier catre aceasta institutie.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016