Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romsilva investeste intr-o fabrica de puieti forestieri

romsilva-investeste-intr-o-fabrica-de-puieti-forestieri

Pentru anul viitor, Romsilva are programate investitii de 90 de milioane de lei din fonduri proprii si de peste 100 de milioane de lei din fondul de accesibilizare, o buna parte din acesti bani fiind orientati catre modernizare si cresterea eficientei lucrarilor silvice.


Ciprian Pahontu, directorul general al Regiei Nationala a Padurilor romsilva, a anuntat zilele acestea ca regia va investi anul viitor intr-o fabrica de puieti forestieri bazata pe ultima tehnologie existenta pe piata, care va putea produce aproape aproape jumatate - circa 19 milioane de bucati - din necesarul de rasinoase.
 
„Ne dorim promovarea unei capacitati moderne de productie a puietilor forestieri in spatii protejate. Practic, vom face ceea ce face toata lumea in Europa. As spune ca este vorba de o fabrica de puieti forestieri bazata pe ultima tehnologie existenta la aceasta data pe piata si care are avantaje multiple, atat pe partea de producere, cat si de plantare. Nu o sa mai umblam cu cazmaua, cu gropile. Vor fi niste plantatoare speciale, cu productivitati ridicate, mai ales ca si partea de resurse umane se diminueaza de la an la an”, a precizat seful Romsilva.
 
Acesta sustine ca, deocamdata, a fost stabilit locul unde se vor produce puietii forestieri, fara a preciza insa la cat se vor ridica investitiile necesare pentru aceasta capacitate de productie.
Pentru 2017, Romsilva are programate investitii de 90 de milioane de lei din fonduri proprii si de peste 100 de milioane de lei din fondul de accesibilizare, o buna parte din acesti bani fiind orientati catre modernizare si cresterea eficientei lucrarilor silvice.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Seful Romsilva a subliniat ca, anul viitor, Regia va derula mai multe programe ambitioase pentru cresterea transparentei Romsilva, mai ales pe partea de educatie forestiera si pe cea de comunicare.
 
Romsilva estimeaza pentru anul 2016 o crestere a cifrei de afaceri cu aproape 7% si a profitului brut cu aproape 25%, comparativ cu anul precedent. Numai in primele 10 luni ale anului, Romsilva a consemnat o cifra de afaceri de 1,439 miliarde de lei si un profit brut de 296 de milioane de lei, in crestere fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand au fost raportate afaceri de 1,342 miliarde de lei si un profit brut de 238 de milioane de lei.
 
Cele mai mari venituri sunt obtinute din vanzarea de masa lemnoasa, circa 87%, iar 5% din serviciile silvice. Veniturile regiei sunt rotunjite si din vanzarea de fructe de padure, care reprezinta in structura 0,8%, din cele ale produselor piscicole — 0,7%, din activitatea de crestere a cabalinelor — 0,4%, din produse vanatoresti — 0,3%, precum si din valorificarea altor produse nelemnoase — 0,2%.
 
Romsilva sustine an de an din fondurile proprii doua activitati importante, respectiv administrarea a 22 de parcuri nationale si naturale si resursa genetica cabalina a Romaniei, care sunt mai mult generatoare de costuri decat de profit. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016