Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

WWF va sesiza CE cu privire la pericolul ce planeaza asupra padurilor protejate ale Romaniei

wwf-va-sesiza-ce-cu-privire-la-pericolul-ce-planeaza-asupra-padurilor-protejate-ale-romaniei

Proiectul final al Planului National Strategic urmeaza sa fie trimis catre Comisia Europeana, ulterior aprobandu-l pana la sfarsitul anului. World Wide Fund va sesiza forul european, din nou, din cauza pericolului ce planeaza asupra padurilor "protejate" ale tarii, potrivit unui comunicat al organizatiei de mediu, transmis Agerpres.


WWF urmeaza sa trimita o sesizare Comisiei Europene din cauza problemelor existente. In lipsa fondurilor, padurile nu pot beneficia de ajutorul necesar. Decizia de alocarea a fondurilor europene este impartita intre ministere, programul fiind gestionat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si Ministerul Mediului care nu reuseste sa atraga finantari.
 
"In lipsa fondurilor, proprietarii care au avut "sansa" sa detina paduri in ariile protejate Natura 2000 sunt abandonati de catre stat sa decida, pe propria raspundere si cheltuiala, daca vor si pot sa le protejeze sau nu. 
 
Acestia risca astfel sanctiuni pentru neimplementarea masurilor necesare si pentru nerespectarea interdictiilor, cum ar fi cele de recoltare a lemnului, prevazute in planurile de management (...) Saptamana trecuta a avut loc ultimul grup de lucru pe baza caruia Ministerul Agriculturii (MADR) va redacta forma finala a PNS, de care depinde viitorul padurilor pentru urmatorii 10 ani. Niciuna dintre recomandarile Comisiei Europene referitoare la paduri nu a fost inclusa in noul draft. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Din pacate, decizia de alocare a acestor fonduri europene este politica si este impartita intre mai multe ministere. Programul este gestionat de MADR, care nu are interes direct in conservarea padurilor, iar Ministerul Mediului, de care apartin padurile, nu reuseste sa faca propuneri convingatoare ca sa atraga finantare. 
 
Romania urmeaza acum sa trimita proiectul final al PNS catre Comisia Europeana, pe care aceasta trebuie sa il aprobe pana la sfarsitul anului. WWF va sesiza din nou CE asupra pericolului ce planeaza asupra padurilor "protejate" ale Romaniei", sustin activistii de mediu.
 
In acest sens, WWF monitorizeaza actiunile autoritatilor legate de protejarea si gestionarea durabila a padurilor. Astfel, a decis sa lanseze un SOS pentru salvarea padurilor din siturile Natura 2000. 
 
Perspectiva organizatiei consta in faptul ca padurile depind de fondurile europene din cadrul PNS, care trebuie sa devina operational la inceputul anului 2023.
 
"Pana acum, in ciuda tuturor eforturilor noastre din ultimii doi ani, autoritatile au refuzat sa sustina nevoile de conservare ale padurilor, fara a aduce vreun argument solid in aceasta directie. 
 
Dupa ce Romania a publicat in februarie primul draft al PNS, WWF i-a trimis o scrisoare deschisa presedintelui Klaus Johannis prin care i-a solicitat sa intervina in sprijinul padurilor. Mai mult, am trimis o scrisoare si catre Comisia Europeana (CE) prin care am propus o serie de masuri care ar trebui incluse in PNS ca sa ne putem proteja padurile in conditii sustenabile. 
 
Observatiile pe care CE le-a trimis ulterior Romaniei in legatura cu draftul PNS sustin aproape in totalitate masurile propuse de WWF", se mentioneaza in comunicat.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016