Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Se cer irigatii in PNRR

se-cer-irigatii-in-pnrr

O mare provocare pentru tara noastra o reprezinta investitia in irigatii, ce ar putea duce Romania in zona competitiva, conform vicepresedintelui pentru agricultura din cadrul Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania,Vali Priceputu.


In conditiile in care irigatiile vor fi dezvoltate, acestea vor reusi sa duca Romania in zona competitiva. In prezent, sunt identificate doua variante de finantare.
 
"Irigatiile reprezinta un domeniu care, daca va fi dezvoltat asa cum trebuie, probabil, va reusi sa duca Romania mai departe in zona competitiva si, aici, am identificat doua variante de finantare, doua necesitati de finantare. 
 
Prin PNS (Program National de Sprijin, n.r.) unde deja sunt 500 milioane de euro. (…) Solicitam, de asemenea, Guvernului Romaniei introducerea domeniului irigatii in PNRR", a declarat Vali Priceputu.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Reprezentantii CNIPMMR propun stabilirea unui nivel al salariului minim in 2023 de 3.000 lei, cu mentiunea impozitarii din sectorul agricol si constructii in ceea ce priveste fiscalitatea IMM-urilor.
 
Printre propunerile reprezentantilor IMM-urilor se afla majoritatea plafonului de neplatitori de TVA de la 300.000 lei la 750.000 - 1.000.000 lei. Acest fapt ar simplifica foarte mult activitatea economica a micilor intreprinzatori, ar reduce biocratia si timpul efectiv de activitate a angajatilor ANAF. 
 
Aceasta categorie de IMM-uri nu reprezinta un risc fiscal, in opinia reprezentantilor CNIPMMR. Gradul de conformare fiscala de plata a crescut, iar impozitul de microintreprinderi s-a majorat in ultimii ani comparativ cu plata impozitului pe profit.
 
De asemenea, CNIPMMR propune pastrarea actualului sistem de impozit pe veniturile microintreprinderilor la acelasi plafon de 1.000.000 euro cifra de afaceri anuala. Acest fapt tine cont de contribuabili, pentru care este "un sistem simplu, clar si neinterpretabil si fara stres fiscal modul de determinare a valorii acestui impozit in conditiile de criza in care costurile cresc zi de zi; acest impozit ramane constant la nivelul cifrei de afaceri", a mai precizat Vali Priceputu.
 
Extinderea activitatilor supuse normelor de venit este o alta propunere. Aceasta vizeaza facilitarea de creare a afacerilor mici locale ce sunt necesare in perioadele de criza (reparatii si prestatii de servicii catre populatie), comert minimal, etc.
 
In acest sens, este necesara sustinerea din partea Ministerului Finantelor Publice a unor proceduri simplificate de finantare a acestor activitati si domenii nonprofit de catre mediul de afaceri, potrivit reprezentantilor CNIPMMR.
 
"CNIPMMR propune, de asemenea, implementarea unor facilitati fiscale simplificate pentru orice fel de investitii facute la nivelul firmelor si pentru sustinerea de catre mediul privat a activitatilor sociale, culturale, educationale, sportive si de cercetare, chiar daca nu sunt direct „legate” de aceste firme.
 
O alta propunere se refera la procedurile de inventariere a patrimoniului pentru firmele cu cifra de afaceri cuprinsa pana la 500.000 euro, cerandu-se ca acestea sa fie optionale la decizia administratorului firmei, nu obligatorii prin lege. 
 
Pentru firmele cu cifra de afaceri cuprinsa intre 500.000- 1.000.000 euro se cere ca aceste proceduri sa fie simplificate, reduse la nivelul inventarierii valorilor materiale ca obligativitate", scrie AgroTv.
 
Printre altele, reprezentantii IMM-urilor mai solicita si stabilirea unui cadru legal fiscal pentru PFA-uri. Astfel, nu va exista riscul reinterpretarii si retragerii activitatii acestora ca activitati dependente (salariale).

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016