Se cer irigatii in PNRR
Publicat la data de 15 Iun. 2022 in:
Diverse O mare provocare pentru tara noastra o reprezinta investitia in irigatii, ce ar putea duce Romania in zona competitiva, conform vicepresedintelui pentru agricultura din cadrul Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania,Vali Priceputu.
In conditiile in care irigatiile vor fi dezvoltate, acestea vor reusi sa duca Romania in zona competitiva. In prezent, sunt identificate doua variante de finantare.
"Irigatiile reprezinta un domeniu care, daca va fi dezvoltat asa cum trebuie, probabil, va reusi sa duca Romania mai departe in zona competitiva si, aici, am identificat doua variante de finantare, doua necesitati de finantare.
Prin PNS (Program National de Sprijin, n.r.) unde deja sunt 500 milioane de euro. (…) Solicitam, de asemenea, Guvernului Romaniei introducerea domeniului irigatii in PNRR", a declarat Vali Priceputu.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
Reprezentantii CNIPMMR propun stabilirea unui nivel al salariului minim in 2023 de 3.000 lei, cu mentiunea impozitarii din sectorul agricol si constructii in ceea ce priveste fiscalitatea IMM-urilor.
Printre propunerile reprezentantilor IMM-urilor se afla majoritatea plafonului de neplatitori de TVA de la 300.000 lei la 750.000 - 1.000.000 lei. Acest fapt ar simplifica foarte mult activitatea economica a micilor intreprinzatori, ar reduce biocratia si timpul efectiv de activitate a angajatilor ANAF.
Aceasta categorie de IMM-uri nu reprezinta un risc fiscal, in opinia reprezentantilor CNIPMMR. Gradul de conformare fiscala de plata a crescut, iar impozitul de microintreprinderi s-a majorat in ultimii ani comparativ cu plata impozitului pe profit.
De asemenea, CNIPMMR propune pastrarea actualului sistem de impozit pe veniturile microintreprinderilor la acelasi plafon de 1.000.000 euro cifra de afaceri anuala. Acest fapt tine cont de contribuabili, pentru care este "un sistem simplu, clar si neinterpretabil si fara stres fiscal modul de determinare a valorii acestui impozit in conditiile de criza in care costurile cresc zi de zi; acest impozit ramane constant la nivelul cifrei de afaceri", a mai precizat Vali Priceputu.
Extinderea activitatilor supuse normelor de venit este o alta propunere. Aceasta vizeaza facilitarea de creare a afacerilor mici locale ce sunt necesare in perioadele de criza (reparatii si prestatii de servicii catre populatie), comert minimal, etc.
In acest sens, este necesara sustinerea din partea Ministerului Finantelor Publice a unor proceduri simplificate de finantare a acestor activitati si domenii nonprofit de catre mediul de afaceri, potrivit reprezentantilor CNIPMMR.
"CNIPMMR propune, de asemenea, implementarea unor facilitati fiscale simplificate pentru orice fel de investitii facute la nivelul firmelor si pentru sustinerea de catre mediul privat a activitatilor sociale, culturale, educationale, sportive si de cercetare, chiar daca nu sunt direct „legate” de aceste firme.
O alta propunere se refera la procedurile de inventariere a patrimoniului pentru firmele cu cifra de afaceri cuprinsa pana la 500.000 euro, cerandu-se ca acestea sa fie optionale la decizia administratorului firmei, nu obligatorii prin lege.
Pentru firmele cu cifra de afaceri cuprinsa intre 500.000- 1.000.000 euro se cere ca aceste proceduri sa fie simplificate, reduse la nivelul inventarierii valorilor materiale ca obligativitate", scrie AgroTv.
Printre altele, reprezentantii IMM-urilor mai solicita si stabilirea unui cadru legal fiscal pentru PFA-uri. Astfel, nu va exista riscul reinterpretarii si retragerii activitatii acestora ca activitati dependente (salariale).
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>