Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

CFR: Romania are nevoie de irigatii

cfr-romania-are-nevoie-de-irigatii

Clubul Fermierilor Romani (CFR) spune ca Romania are nevoie de irigatii pentru a-si atinge realul potential in agricultura.


"Irigatiile reprezinta factorul esential pentru ca Romania sa-si atinga potentialul in agricultura. Doar cu o gestiune integrata a apei se va asigura utilizarea resursei pentru agricultura si protejarea mediului. Este necesara o planificare multianuala pentru asigurarea irigatiilor (sistem national si proiecte locale) si desecarii, in baza strategiei integrate a apei. In 2020, Guvernul Romaniei a alocat din bugetul national despagubiri in valoare de 850 milioane de lei. Irigatiile elimina riscul pierderii recoltelor din cauza secetei si a platii prin despagubiri. Romania este tara cu cea mai spectaculoasa crestere de productie si randament in agricultura din Uniunea Europeana, in ultimii 10 ani. Avem nevoie de politici si programe care sa sustina cresterea profitabilitatii si performantei in agricultura romaneasca", a declarat presedintele CFR, Florian Ciolacu.
 
Clubul Fermierilor Romani a lansat propunerea de elaborare a unei Strategii nationale de gestiune integrata a apei si solului pentru agricultura, care va asigura cadrul pentru un program multianual de investitii publice in vederea modernizarii sistemului national de irigatii si sustinerea programului care vizeaza proiectele locale de irigatii. Prima reuniune a grupului de lucru a avut loc pe 16 iulie la Timisoara, cu participarea conducerii Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a Consiliului Judetean Timis, a USAMVB din Timisoara si a fermierilor din regiune.
 
Reprezentantii Grupului Fermierilor Romani semnaleaza ca Geoglam, organism care genereaza prognoze de recolta printr-un sistem de sateliti la nivel planetar, a emis un raport privind culturile la nivel global, pe harta desfasurata a Pamantului Romania fiind singura tara care are integral un rating de recolta la nivel exceptional (toate culturile de pe tot teritoriul Romaniei au primit acest rating).
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Putem considera ca acesta este un moment de referinta pentru Romania, care nu se intampla de doua ori in timpurile noastre. Rating-ul de recolta de nivel "Exceptional" readuce in atentia lumii potentialul agriculturii din tara noastra. Totodata, reprezinta un bun prilej de constientizare si recunoastere a rolului si contributiei fermierilor in asigurarea sigurantei alimentare. Aceasta evaluare demonstreaza rezultatele care pot fi obtinute de fermieri prin aplicarea unei tehnologii performante asigurata de companiile de agribusiness, in conditii climatice favorabile, rezultate care ar putea fi amplificate de crearea unor conditii de lucru optime pentru fermieri", considera Cezar Gheorghe, analist consultant Clubul Fermierilor Romani pentru comertul cu cereale.
 
Clubul Fermierilor Romani pentru Agricultura Performanta este o asociatie non-profit si neguvernamentala a fermierilor din Romania.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016