Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Se lucreaza la un program de regenerare a padurilor tarii

se-lucreaza-la-un-program-de-regenerare-a-padurilor-tarii

Ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, Lucia Varga, a precizat, intr-o conferinta de presa in care a prezentat situatia silviculturii din Romania, ca rata defrisarilor este de doua ori mai mari decat rata regenerarilor nationale si plantarilor prin finantari de la buget. Aceasta a mai anuntat ca in toamna, va fi demarat un program masiv de impadurire.


„Rata taierilor necontrolate de padure este de doua ori mai mare decat cea a regenerarilor nationale sau a plantarilor prin finantarile de la buget, conform datelor pe care le avem. De aceea, noi, din aceasta toamna, vom incepe un program masiv de impadurire. 40 de milioane de lei avem in fondurile de ameliorare, pe care ii vom folosi pentru impaduriri”, a sustinut Lucia Varga.
 
Cele mai raspandite defrisari s-au inregistrat in judetele Alba, Cluj, Maramures, Suceava, Bihor, Arges si Vrancea, acestea fiind urmate si de Giurgiu si Dolj.
 „Daca vorbim despre cantitati, despre zone cu defrisari necontrolate pe suprafeţe ample, vorbim despre Alba, Cluj, Maramures, Suceava, Bihor, Arges, Vrancea. Dar eu consider ca reprezinta un semn de alerta si taierile din Giurgiu si Dolj, unde avem suprafata de padure intre 6 si 10% si unde, fiind putina, daca mai si tai, asa cum s-a intamplat in Giurgiu, aproape 40 de hectare, este alarmant”, a relatat ministrul pentru Ape, Paduri si Piscicultura.
 
Varga a afirmat ca este in lucru, la Departamentul pentru Ape, Paduri si Pisciultura, o strategie pentru impadurirea terenurilor degradate si ca saptamanile urmatoare va fi prezentata legislatia, dar si zonele care vor beneficia de astfel de lucrari.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
„Lucram la strategia pentru impadurirea terenurilor degradate, pentru impadurirea Luncii Dunarii, crearea de perdele forestiere in Lunca Dunarii, pentru refacerea coridoarelor forestiere de-a lungul cursurilor de apa si pentru impadurirea versantilor pentru reducerea riscului la inundatii. In acest an, ne-am confruntat cu scurgeri de pe versanti. Cauza acestor scurgeri rapide este si lipsa padurilor in acea zona. Am facut o inventariere. In saptamanile urmatoare, va vom prezenta legislatia si zonele in care vom face aceste impaduriri. Avem fonduri in fondurile de ameliorare si vom finaliza ghidurile, astfel incat primariile, persoanele fizice, consiliile judetene sa poata beneficia de aceste finantari”, a mai spus aceasta.




Sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016