Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sfaturi pentru recoltarea tutunului

sfaturi-pentru-recoltarea-tutunului

Sfaturi pentru recoltarea tutunului


Frunzele de tutun se recolteaza la maturitatea tehnica (industriala), adica atunci cand au ajuns la dezvoltarea maxima a foilor si printr-o cantitate maxima de substante organice si minerale acumulate.

Maturarea frunzelor pe aceeasi planta se face esalonat, de la baza spre varf, de aceea si recoltarea este esalonata, in mai multe etape. Diferenta de maturare intre foile de la baza si foile de la varf este de 20-25 zile.

La soiurile de tutun oriental si semioriental se deosebesc pe tulpina cinci etaje de frunze, in timp ce la soiurile cu frunza mare (Virginia, Burley si mare consum) 3 grupe (poala, mijloc si varf).

Frunzele de pe un etaj ajung, in linii mari, la maturitatea tehnologica in acelasi timp.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h


Peste 60 % din recolta este asigurata de frunzele dispuse in etajul de mijloc si sub varf. Zona de varf asigura numai 12% din recolta, iar zona de la baza numai 10%. Culoarea deschisa a frunzelor, pierderea luciului, aparitia de pete galbui spre varf si margini, caderea perisorilor, rasfrangerea usoara a marginilor in jos constituie semne exterioare ale maturitatii tehnice.

Tot ca semne ale maturitatii tehnice se mentioneaza ruperea cu usurinta a frunzelor de pe tulpina, un anumit grad de lipiciozitate a acestora si, uneori, basicarea limbului.
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.9 din 25 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016