Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Anul acesta s-au cultivat 1.100 de hectare cu tutun

anul-acesta-s-au-cultivat-1100-de-hectare-cu-tutun

Suprafata cultivata cu tutun a scazut in Romania de la 35.000 de hectare in 1989 la 1.100 de hectare anul acesta, potrivit datelor prezentate de secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Achim Irimescu.


Acesta a precizat in cadrul Conferintei Nationale a Cultivatorilor de Tutun ca la scaderea drastica a suprafetelor alocate acestei culturi a contribuit slaba dezvoltare a industriei procesatoare. 
 
"Romania avea in trecut, inainte de 1989, o cultura de 35.000 de hectare si aceasta s-a redus la 1.100 hectare in 2013, iar cauzele sunt multiple. Una dintre ele este legata de faptul ca sustinerea financiara putea fi mai mare, si aici noi, ca minister, trebuie sa ne facem autocritica, desi nu cred ca mai ajuta la ceva, dar si faptul ca nu am reusit cu nimic sa-i sustinem la Bruxelles pe producatorii romani. Cred ca distrugerea partii de procesare primara a tutunului a contribuit mai mult la reducerea productiei in Romania decat normele europene", a spus Achim Irimescu, potrivit Agerpres.
 
El a explicat ca in prezent procesatorii de tutun prezenti in Romania aleg sa importe tutun brut. 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
"De asemenea, la privatizarea Regiei Tutunul Romanesc s-a decis continuarea procesarii productiei primare, dar din pacate nu s-a continuat si aceasta procesare a disparut, iar cultivatorii au fost nevoiti sa vanda procesatorilor unguri. Procesatorii romani au preferat sa importe tutun brut in defavoarea productiei autohtone, motivand slaba calitate a celui intern. Practic, calitatea tutunului este data de seminte si de tehnologia folosita. Din pacate, nici in momentul de fata productia interna nu este utilizata de cei trei mari procesatori din Romania, desi tigarile ocupa in general una din cele trei pozitii in exporturile Romaniei din produse agroalimentare", a adaugat Achim Irimescu.

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016