Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Solutii pentru sprijinul producatorilor dupa eliminarea cotelor la zahar

solutii-pentru-sprijinul-producatorilor-dupa-eliminarea-cotelor-la-zahar

Conform unei reglementari UE, eliminarea sistemului actual de cote de productie de zahar va incepe la data de 30 septembrie 2017.


Un studiu recent realizat de catre Comisia Europeana arata ca pretul zaharului in UE ar putea scadea pana la 408 euro pe tona atunci cand piata va fi complet liberalizata, scadere care va avea un efect direct asupra locurilor de munca din UE.
 
Acest lucru s-ar putea petrece dupa eliminarea sistemului actual de cote de productie de zahar care va incepe la data de 30 septembrie 2017, fapt ce va afecta din punct de vedere economic peste 100 de fabrici de prelucrare a sfeclei de zahar.
 
In acest context, Laurentiu Rebega, membru in Parlamentul European, sustine prezentarea amendamentului in sesiunea plenara de la Strasbourg, prin care se solicita crearea unui fond specific de 250 de milioane de euro, pentru anul 2015, cu scopul de a regandi modelul de business din sectorul zaharului.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Acest fond va putea sa atenueze impactul social si de mediu din sectorul zaharului, creat de decizia de a elimina cotele de zahar incepand cu anul 2017. Acest fond va fi utilizat pentru continuarea procesului de remodelare a sectorului in raport cu cerintele pietei si pentru a proteja investitiile realizate de producatori atat in domeniul sfeclei de zahar cat si in industria de rafinare”, se arata intr-un comunicat al parlamentarului european.

Acesta reaminteste ca „eliminarea sistemului de cote a fost anticipata cu trei ani, spre deosebire de propunerea initiala a Parlamentului European in cadrul negocierilor reformei PAC 2013 (Parlamentul European ceruse ca eliminarea sistemului de cote pentru acest sector sa fie in anul 2020)”.

Astfel, perioada de timp pe care producatorii de zahar o aveau la dispozitie pentru a se adapta la noul context a fost redusa considerabil, majorand insa riscul unor consecinte socio-economice grave, atat pentru sectorul agricol, cat si pentru cel industrial.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016