Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sprijinul alimentar pentru persoanele defavorizate, blocat la Luxemburg

sprijinul-alimentar-pentru-persoanele-defavorizate-blocat-la-luxemburg

Consiliul ministrilor agriculturii s-a incheiat joi, la Luxemburg, fara a debloca programul european de distribuire a produselor alimentare catre persoanele cele mai defavorizate din Uniunea Europeana (PEAD)


Comisarul european pentru agricultura, Dacian Ciolos, s-a declarat consternat si a dat asigurari ca va face tot ce ii sta in putinta pentru continuarea acestui program de sprijin si in perioada 2012-2013.

"Sunt consternat ca nici astazi Consiliul nu a putut debloca programul de ajutor alimentar pentru persoanele defavorizate pentru anii 2012 si 2013. In aceste ultime zile, in aceste ultime ore, Comisia Europeana a facut tot ce i-a stat in putere si si-a asumat toate responsabilitatile pentru a face posibil un acord. Argumentele tehnice sau juridice avansate de unele state membre pentru a respinge acest program sunt depasit", spune comisarul intr-o declaratie transmisa de Reprezentanta Uniunii Europene la Bucuresti, citata de NewsIn.

"Vreau sa asigur beneficiarii acestui sprijin si organizatiile caritabile de angajamentul Comisiei Europene de a sustine si de a permanentiza acest program. Mai este inca timp pentru a actiona. Mai este inca timp pentru ca acele state membre care blocheaza decizia, sa revina asupra pozitiei lor", conchide comisarul european.

Programul european de distribuire a produselor alimentare catre persoanele cele mai defavorizate (PEAD) este una din principalele surse de aprovizionare ale organizatiilor caritabile europene. De exemplu, 51% din produsele distribuite in 2010 de Federatia Europeana a Bancilor de Alimente au venit din PEAD. In fiecare an, mai mult de 18 milioane de persoane din 20 de state membre ale Uniunii Europene beneficiaza de ajutoarele alimentare distribuite in cadrul acestui program.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h


In urma deciziei Curtii de Justitie din 13 aprilie 2011 care a declarat ilegale dispozitiile planului pentru 2009, ce prevedea achizitia de pe piata a produselor alimentare, planul pentru anul 2012 a trebui adoptat cu un buget foarte redus. Astfel, la 10 iunie 2011, Comisia Europeana a fost nevoita sa adopte un plan pentru 2012 limitandu-l la stocurile de interventie disponibile, ceea ce reprezinta un buget de € 113,5 milioane, adica mai putin de un sfert din planurile precedente.

Pentru a depasi dificultatile juridice ridicate de unele state membre, pe 3 octombrie, Comisia a adoptat in procedura de urgenta o noua propunere amendata.. Aceasta adauga o a doua baza legala (Articolul 175(3) coeziune sociala) bazei legale agricole existente, propunand o finantare exclusiva din bugetul Uniunii Europene.

La 17 septembrie 2010, Comisia adoptase deja o propunere revizuita a regulamentului de baza al PEAD. Dincolo de alinierea la Tratatul de la Lisabona, principalele modificari au avut in vedere introducerea unei cofinantari nationale mai avantajoase (de 25% si de 10% pentru statele membre beneficiare ale Fondului de Coeziune) fata de 50% si de 25% in propunerea initiala, pentru a facilita participarea statelor membre la acest program.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016