Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Studiu. Consumul de peste a crescut constant

studiu-consumul-de-peste-a-crescut-constant

Un studiu nou releva faptul ca romanii au prins drag de carnea marina, dupa ce documentul constata o crestere constanta a consumului de peste.


”Interesul romanilor pentru carnea de peste si produsele derivate din peste a sporit in ultimii cinci ani, iar 25% consuma mai mult in prezent, releva o cercetare de piata derulata de Reveal Marketing Research in parteneriat cu Alfredo Seafood, in noiembrie. In ultimii cinci ani, pestele a devenit un aliment mai popular in Romania, 16% dintre persoanele intervievate in cadrul studiului declarand ca si-au dublat consumul in aceasta perioada. Un procent de 9% dintre respondenti mananca chiar de trei ori mai mult peste decat in 2015, iar 5% au adoptat o dieta care nu include niciun alt tip de carne, in afara de peste”, arata compania.
 
Reprezentantii Alfredo Seafood sunt de parere ca piata carnii de peste va continua sa creasca, in ciuda ritmului mai lent din ultimii doi ani si a impactului negativ cauzat de pandemie.
 
Studiul a fost realizat pe un esantion de 1.015 persoane cu varste de peste 18 ani, reprezentativ la nivel urban si rural.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon


Ciuperci Champignon - O afacere de milioane Milioanele TALE Ciupercile champignon Agaricus sunt cultivate inca din secolul XVII Cercetarile si experimentele au demonstrat eficienta culturii de Agaricus precum si calitatile culinare deosebite ale acestei ciuperci In prezent cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult...

Oferta Speciala
valabila 48h
In prezent, Romania se plaseaza in continuare in coada clasamentului tarilor din UE, din punct de vedere al cantitatii de carne de peste consumata anual, cu 8 kg/capita/an, in crestere fata de 2015, cand se inregistrau 6 kg/capita. Evolutia lenta este oglindita si de concluziile cercetarii, potrivit carora 45% dintre romani estimeaza ca nu si-au modificat in niciun fel consumul de peste.
 
Cel mai bine ancorati in obiceiurile de consum de acum cinci ani s-au dovedit a fi barbatii, intr-un procent de 52%, si familiile traditionale, cu 49%. 
 
“Piata creste incet, dar din fericire este pe o curba ascendenta, determinata de constientizarea beneficiilor pestelui pentru o viata sanatoasa. Oamenii au inceput sa se documenteze mai mult, sa-i asculte pe nutritionisti, sa fie mai preocupati de o dieta echilibrata. Este o tendinta globala, care isi face loc si la noi, chiar daca mai lent. Romanii invata sa prepare si acasa felurile gustoase de mancare pe care le-au gustat in timpul vacantelor peste hotare, iar acum, in perioada pandemiei, incearca sa suplineasca lipsa iesirilor la restaurant. In continuare, mai este mult loc de crestere pe piata autohtona, ca sa ajungem la nivelul altor tari europene. Exista o categorie de persoane care sunt inca ancorate in obiceiurile vechi si care evita carnea de peste pentru ca li se pare dificil de pregatit, dar ne straduim sa schimbam aceste preconceptii”, a punctat Mihai Cristian Darmanescu, fondatorul Alfredo Seafood. 
 
Potrivit datelor rezultate din cercetare, o diferenta in sens pozitiv se evidentiaza in randul familiilor moderne, care intr-o proportie de 20% afirma ca in prezent consuma de doua ori mai mult peste decat acum cinci ani, in timp ce 12% spun ca acum consuma de trei ori mai mult peste decat acum 5 ani. Se observa astfel o tendinta a celor cu venituri mai ridicate de a consuma mai frecvent peste. 
 
Femeile afirma ca in prezent consuma mai mult peste, 19% dintre acestea declarand ca in 2020 consuma de doua ori mai mult peste comparativ cu 2015, iar 11% dintre ele mananca de trei ori mai mult peste in prezent, decat acum cinci ani.
 
Din categoria celor care in ultimii cinci ani au ales o dieta in care singura carne prezenta este cea de peste, cea mai mare pondere este reprezentata de persoanele mature si celibatare, 11%. 

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe:

Comentarii
Comentarii0 comentarii




Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Afaceri in agricultura: 7 idei cu profit garantat in 2021

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Afaceri in agricultura: 7 idei cu profit garantat in 2021".



Forum
blaga felician spune: am avut un smochin in curte-am mancat smochine anul trecut ,din primavera au aparut smochine noi si frunze De doua luni frunzele au inceput sa se usuce si fructele si ele Ce s-a intamplat? Ce sa...
04 Sep. 2019 17:39:28
Raspunde la intrebare
Victor Gh Banța spune: În privința comasării terenurilor, cred că trebuie luată în calcul istoricitatea fenomenului : au mai fost comasate numai că-n forma CAP-urilor proprietarul terenului nu avea niciun drept de...
21 Aug. 2019 22:13:22
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Denumire data speciilor din familiile gramineelor care servesc ca forme parentale pentru incrucisari ...

Ingrasamant chimic obtinut prin incalzire puternica a fosfatilor naturali care contine 24-27% P ca o ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Afaceri in agricultura: 7 idei cu profit garantat in 2021


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Afaceri in agricultura: 7 idei cu profit garantat in 2021" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016