Studiu. Consumul de peste a crescut constant
Publicat la data de 17 Dec. 2020 in:
Diverse Un studiu nou releva faptul ca romanii au prins drag de carnea marina, dupa ce documentul constata o crestere constanta a consumului de peste.
”Interesul romanilor pentru carnea de peste si produsele derivate din peste a sporit in ultimii cinci ani, iar 25% consuma mai mult in prezent, releva o cercetare de piata derulata de Reveal Marketing Research in parteneriat cu Alfredo Seafood, in noiembrie. In ultimii cinci ani, pestele a devenit un aliment mai popular in Romania, 16% dintre persoanele intervievate in cadrul studiului declarand ca si-au dublat consumul in aceasta perioada. Un procent de 9% dintre respondenti mananca chiar de trei ori mai mult peste decat in 2015, iar 5% au adoptat o dieta care nu include niciun alt tip de carne, in afara de peste”, arata compania.
Reprezentantii Alfredo Seafood sunt de parere ca piata carnii de peste va continua sa creasca, in ciuda ritmului mai lent din ultimii doi ani si a impactului negativ cauzat de pandemie.
Studiul a fost realizat pe un esantion de 1.015 persoane cu varste de peste 18 ani, reprezentativ la nivel urban si rural.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
In prezent, Romania se plaseaza in continuare in coada clasamentului tarilor din UE, din punct de vedere al cantitatii de carne de peste consumata anual, cu 8 kg/capita/an, in crestere fata de 2015, cand se inregistrau 6 kg/capita. Evolutia lenta este oglindita si de concluziile cercetarii, potrivit carora 45% dintre romani estimeaza ca nu si-au modificat in niciun fel consumul de peste.
Cel mai bine ancorati in obiceiurile de consum de acum cinci ani s-au dovedit a fi barbatii, intr-un procent de 52%, si familiile traditionale, cu 49%.
“Piata creste incet, dar din fericire este pe o curba ascendenta, determinata de constientizarea beneficiilor pestelui pentru o viata sanatoasa. Oamenii au inceput sa se documenteze mai mult, sa-i asculte pe nutritionisti, sa fie mai preocupati de o dieta echilibrata. Este o tendinta globala, care isi face loc si la noi, chiar daca mai lent. Romanii invata sa prepare si acasa felurile gustoase de mancare pe care le-au gustat in timpul vacantelor peste hotare, iar acum, in perioada pandemiei, incearca sa suplineasca lipsa iesirilor la restaurant. In continuare, mai este mult loc de crestere pe piata autohtona, ca sa ajungem la nivelul altor tari europene. Exista o categorie de persoane care sunt inca ancorate in obiceiurile vechi si care evita carnea de peste pentru ca li se pare dificil de pregatit, dar ne straduim sa schimbam aceste preconceptii”, a punctat Mihai Cristian Darmanescu, fondatorul Alfredo Seafood.
Potrivit datelor rezultate din cercetare, o diferenta in sens pozitiv se evidentiaza in randul familiilor moderne, care intr-o proportie de 20% afirma ca in prezent consuma de doua ori mai mult peste decat acum cinci ani, in timp ce 12% spun ca acum consuma de trei ori mai mult peste decat acum 5 ani. Se observa astfel o tendinta a celor cu venituri mai ridicate de a consuma mai frecvent peste.
Femeile afirma ca in prezent consuma mai mult peste, 19% dintre acestea declarand ca in 2020 consuma de doua ori mai mult peste comparativ cu 2015, iar 11% dintre ele mananca de trei ori mai mult peste in prezent, decat acum cinci ani.
Din categoria celor care in ultimii cinci ani au ales o dieta in care singura carne prezenta este cea de peste, cea mai mare pondere este reprezentata de persoanele mature si celibatare, 11%.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>