Studiu. Consumul de peste a crescut constant
Publicat la data de 17 Dec. 2020 in:
Diverse Un studiu nou releva faptul ca romanii au prins drag de carnea marina, dupa ce documentul constata o crestere constanta a consumului de peste.
”Interesul romanilor pentru carnea de peste si produsele derivate din peste a sporit in ultimii cinci ani, iar 25% consuma mai mult in prezent, releva o cercetare de piata derulata de Reveal Marketing Research in parteneriat cu Alfredo Seafood, in noiembrie. In ultimii cinci ani, pestele a devenit un aliment mai popular in Romania, 16% dintre persoanele intervievate in cadrul studiului declarand ca si-au dublat consumul in aceasta perioada. Un procent de 9% dintre respondenti mananca chiar de trei ori mai mult peste decat in 2015, iar 5% au adoptat o dieta care nu include niciun alt tip de carne, in afara de peste”, arata compania.
Reprezentantii Alfredo Seafood sunt de parere ca piata carnii de peste va continua sa creasca, in ciuda ritmului mai lent din ultimii doi ani si a impactului negativ cauzat de pandemie.
Studiul a fost realizat pe un esantion de 1.015 persoane cu varste de peste 18 ani, reprezentativ la nivel urban si rural.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
In prezent, Romania se plaseaza in continuare in coada clasamentului tarilor din UE, din punct de vedere al cantitatii de carne de peste consumata anual, cu 8 kg/capita/an, in crestere fata de 2015, cand se inregistrau 6 kg/capita. Evolutia lenta este oglindita si de concluziile cercetarii, potrivit carora 45% dintre romani estimeaza ca nu si-au modificat in niciun fel consumul de peste.
Cel mai bine ancorati in obiceiurile de consum de acum cinci ani s-au dovedit a fi barbatii, intr-un procent de 52%, si familiile traditionale, cu 49%.
“Piata creste incet, dar din fericire este pe o curba ascendenta, determinata de constientizarea beneficiilor pestelui pentru o viata sanatoasa. Oamenii au inceput sa se documenteze mai mult, sa-i asculte pe nutritionisti, sa fie mai preocupati de o dieta echilibrata. Este o tendinta globala, care isi face loc si la noi, chiar daca mai lent. Romanii invata sa prepare si acasa felurile gustoase de mancare pe care le-au gustat in timpul vacantelor peste hotare, iar acum, in perioada pandemiei, incearca sa suplineasca lipsa iesirilor la restaurant. In continuare, mai este mult loc de crestere pe piata autohtona, ca sa ajungem la nivelul altor tari europene. Exista o categorie de persoane care sunt inca ancorate in obiceiurile vechi si care evita carnea de peste pentru ca li se pare dificil de pregatit, dar ne straduim sa schimbam aceste preconceptii”, a punctat Mihai Cristian Darmanescu, fondatorul Alfredo Seafood.
Potrivit datelor rezultate din cercetare, o diferenta in sens pozitiv se evidentiaza in randul familiilor moderne, care intr-o proportie de 20% afirma ca in prezent consuma de doua ori mai mult peste decat acum cinci ani, in timp ce 12% spun ca acum consuma de trei ori mai mult peste decat acum 5 ani. Se observa astfel o tendinta a celor cu venituri mai ridicate de a consuma mai frecvent peste.
Femeile afirma ca in prezent consuma mai mult peste, 19% dintre acestea declarand ca in 2020 consuma de doua ori mai mult peste comparativ cu 2015, iar 11% dintre ele mananca de trei ori mai mult peste in prezent, decat acum cinci ani.
Din categoria celor care in ultimii cinci ani au ales o dieta in care singura carne prezenta este cea de peste, cea mai mare pondere este reprezentata de persoanele mature si celibatare, 11%.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Tot ce trebuie sa stii despre un buldoexcavator
Atunci cand o echipa de constructori trebuie sa execute lucrari terasiere complexe - sapaturi, incarcare cu pamant, mutare de materiale - folosesc un buldoexcavator sau, de ce nu, o flota intreaga de buldoexcavatoare. Aceste utilaje versatile reprezinta un adevarat avantaj pe orice santier.... citeste mai mult>>
Planificarea afacerii cu lavanda
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de calitatea semintelor. Diferenta in ceea ce priveste investitia intr-o cultura de lavanda o face si detinerea unui teren agricol.... citeste mai mult>>
Planta care iti aduce 100.000 de euro la hectar
Schisandra, planta cu cinci arome, este o planta lemnoasa originara din China si Japonia. Schisandra chinensis este un medicament traditional chinezesc, care a fost inregistrat pentru prima data in cartea farmaceutica antica "Shen Nong Ben Tsao Ching" ca medicament superior si a fost folosit de mii ... citeste mai mult>>