Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Suntem pe primul loc in UE la ponderea populatiei ocupate in agricultura
Peste un sfert din populatia Romaniei era ocupata in agricultura in 2015, ceea ce plaseaza Romania pe primul loc in Uniunea Europeana, unde media populatiei ocupate in agricultura era de 4,4%, conform datelor Eurostat.
In 2015, aproximativ 10 milioane de persoane lucrau in agricultura in Uniunea Europeana. Aproape trei sferturi (72,8%) din forta de munca ocupata in agricultura din UE era concentrata in sapte tari: Romania, Polonia, Italia, Franta, Spania, Bulgaria si Germania.
Cand vine vorba de caracteristicile socio-demografice ale populatiei ocupate in agricultura, datele Eurostat pentru anul 2016 arata ca femeile reprezentau mai mult de 40% din forta de munca din agricultura doar in cinci state membre, respectiv Austria (44,5%), Romania (43,1%) Polonia, Grecia si Slovenia (41,1% in fiecare din aceste tari).
De asemenea, 60% dintre cei care lucrau in agricultura in UE aveau intre 40 de ani si 64 de ani, in timp ce 32% aveau o varsta mai mica de 40 de ani iar 9% aveau o varsta de peste 64 de ani. In randul statelor membre, cea mai mare pondere a persoanelor cu varsta de peste 64 de ani care lucreaza in agricultura se inregistreaza in Portugalia (42%), Irlanda (22%) si Marea Britanie (19%).
In randul persoanelor care lucreaza in agricultura in UE, proportia absolventilor de studii universitare variaza intre 1,6% in Romania si 25,5% in Marea Britanie.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
In 20 de state membre UE, peste jumatate din fermieri au declarat ca au doar experienta practica, cel mai mare procent, de peste 90%, fiind inregistrat in Romania, Grecia, Bulgaria si Cipru. In contrast, in Italia doar 3,1% din fermieri aveau doar experienta practica in timp ce 90,8% au declarat ca dispun de cel putin o pregatire de baza in agricultura.
Cand vine vorba de un ciclu complet de pregatire in agricultura, jumatate din managerii de ferma din Luxemburg aveau o astfel de pregatire, comparativ cu mai putin de 1% in Malta, Grecia, Cipru si Romania.
Romania are cea mai mica proportie din UE (1,5%) a persoanelor angajate in agricultura care lucreaza in regim full time, fata de media de 16,4% in UE si peste 50% in Cehia, Franta, Luxemburg si Belgia.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 2.5 din 2 voturi