Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Agricultori: Distributia de legume la domiciliu, infloritoare

agricultori-distributia-de-legume-la-domiciliu-infloritoare

Agricultorii din Salaj se arata optimisti cu privire la viitorul lantului de distributie in Romania. Livrarile la domiciliu ar putea fi "infloritoare", spun acestia.


Desi in prezent este student, Andrei Vintila isi ajuta in continuare tatal, inginerului horticultor Florin Vintila, la fel cum o face de la din copilarie, in mica afacere de familie pusa pe picioare inca din 1998. Parintii lui cultiva o gama variata de legume si fructe pe circa 6.000 de metri patrati in 24 de solarii, in fermele de la Zimbor si Aghires.
 
In perioada de izolare dictata de pandemia de coronavirus, Andrei vede si oportunitati, dar si multe provocari in ceea ce priveste viitorul micilor producatori agricoli, mai ales prin vanzarile on-line si livrarile la domiciliu.
 
"La noi abia incep sa creasca plantele. Doar peste doua-trei luni vom avea legume. Principala productie pe care o avem este de tomate, aproape jumatate din suprafata fiind ocupata cu aceasta. Avem si ardei, vinete, castraveti, kapia, gogosari, pepeni, capsuni. Aproape de toate. Primim multe mesaje, deci cred ca va fi interes. Insa intrebarea este: va alege lumea sa cumpere local, chiar cu distributie la domiciliu, sau vor continua sa se aprovizioneze din supermarketuri, unde au tot ce isi doresc? Desi cred ca din cauza sau datorita - nu stiu daca e de bine sau de rau - pandemiei vom evolua in toate sectoarele, iar distributia la domiciliu, nu doar de legume, va fi in viitor infloritoare. Acum, mai ales ca si eu sunt intr-o vacanta relativ fortata, voi incerca sa gandesc ideea unui cos de produse care sa poata fi comandat pentru livrare la domiciliu. Un anumit cos cu legume si fructe, care sa cuprinda cam ceea ce are nevoie o familie de trei-patru persoane", a precizat tanarul pentru Agerpres.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
Familia de agricultori a lansat de altfel, pe pagina de Facebook unde isi promoveaza produsele, un indemn pentru consumul local.
 
"Trecem cu totii printr-o perioada dificila in care vietile noastre sunt afectate in mod direct. Distantarea sociala, blocarea unor anumite sectoare economice si masurile pe care trebuie sa le luam pentru a ne proteja atat pe noi, cat si pe cei dragi, ne schimba cu siguranta modul de viata. Producatorii agricoli fac parte din categoria oamenilor cei mai afectati! (...) Dragi salajeni, clujeni si romani din toata tara care ati cumparat legume de la noi in fiecare an, incepand cu 1998, sprijiniti producatorii locali. Nu lasati pietele inchise. Cumparati de la producatori de acasa. Faceti un efort de cativa banuti in plus si sustineti ceea ce producem aici", se arata in mesaj.
 
Lasand la o parte pandemia, Andrei Vintila considera ca o mare problema pe care o au agricultorii romani de ani de zile este cea a comerciantilor, a falsilor producatori agricoli sau, altfel spus, a intermediarilor care apar intre ei si consumatori.
 
"Din experienta mea si din ceea ce vad vara de vara, producatorii romani sunt cei mai dezavantajati. Deseori, cei care castiga cel mai bine sunt comerciantii, cei care vand si cumpara. Este destul de trist ca dupa ce muncesti un an intreg sa primesti un pret de nimic, fiindca nu esti in contact direct cu ultimii din acest lant - consumatorii. Guvernantii ar trebui sa gaseasca solutii prin care sa faca o diferentiere clara intre producatori si comercianti. Probabil in Romania nici nu exista acest termen de comerciant in sectorul legumelor, fiindca majoritatea oamenilor au certificate de producator obtinute cu ajutorul unor ferme fantoma. Ce inseamna asta? Au unul-doua solarii sau o gradina mica, primesc certificat de producator unde sunt trecute cateva cantitati estimative de productie, dar ei vand de zeci de ori mai multe legume si fructe, fiindca le cumpara si le vand mai departe sub protectia acelui certificat", sustine Andrei Vintila.
 
In acest context, el crede ca probabil cea mai buna investitie a guvernantilor ar fi in educatia consumatorului, astfel incat acesta sa fie mult mai atent la ce consuma, de unde consuma si cum consuma.
 
In opinia lui Andrei, statul roman ar trebui sa sprijine agricultura romaneasca, astfel incat aceasta sa fie competitiva cu cea din celelalte tari ale Uniunii Europene, pentru ca in caz contrar mici fermieri romani risca sa dispara.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016