Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tratamentul semintelor de cereale - 5 beneficii pentru o productivitate crescuta si constanta

tratamentul-semintelor-de-cereale-5-beneficii-pentru-o-productivitate-crescuta-si-constanta

Culturile de cereale sunt expuse in mod constant amenintarilor din partea agentilor patogeni si a daunatorilor, iar tratamentul semintelor este o metoda eficienta de prevenire a acestora. Prin aplicarea unor tratamente adecvate, semintele sunt protejate impotriva bolilor si daunatorilor, avand un start bun indiferent de conditiile meteorologice.


In acest articol, vei descoperi cinci beneficii ale tratamentului semintelor de cereale, care conduc la o productivitate crescuta si constanta. 

1. Protectie eficienta fata de boli si daunatori  

Iti poti proteja intreaga cultura de boli si de daunatori, folosind un tratament samanta pentru grau, orz sau pentru alte cereale. Exista mai multe tipuri de tratamente pe care le poti folosi, precum cele fungicide, care se aplica in functie de nevoile specifice ale culturii si regiunii.  
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
Cu tratamentul samanta Kinto Plus protejezi semintele impotriva bolilor cu transmitere, atat prin samanta, cat si prin sol. Acesta combate un spectru larg de boli si asigura o protectie maxima, indiferent de vreme. Se aplica inainte de insamantare, direct pe seminte. 
 
Un alt tip de tratament fungicid este si Systiva® 333 FS. Acesta are actiune foliara si se aplica direct pe seminte, odata cu tratamentul lor, pentru controlul principalelor boli foliare.

2. Start foarte bun al culturii, indiferent de vreme  

Asigurarea unui start excelent pentru cultura de cereale este esentiala pentru obtinerea unei recolte de succes. Un inceput promitator inseamna ca germinatia si rasarirea plantelor de cereale se desfasoara corespunzator, indiferent de conditiile meteorologice, temperatura aerului si nivelul precipitatiilor. 

3. Seminte de calitate, folosite pe orice tip de sol  

Tratamentul semintelor de cereale contribuie la obtinerea unor seminte de calitate, care pot fi utilizate pe orice tip de sol. Daca aplici tratamentele adecvate, semintele vor fi pregatite sa faca fata conditiilor variabile ale solului.  
 
Acest aspect este esential pentru asigurarea unei cresteri uniforme si sanatoase a plantelor pe tot parcursul anului agricol.
 
Analiza calitatii semintelor se realizeaza prin evaluarea mai multor atribute: genetice, sanitare, fizice si biologice. Principalii indicatori de calitate pentru seminte sunt: 
  • Calitatea genetica a semintelor - acest aspect evalueaza puritatea soiului, omogenitatea sa, potentialul de randament, precum si rezistenta la boli si la daunatori; 
  • Calitatea sanitara - monitorizeaza prezenta agentilor patogeni, precum ciupercile si virusurile, care afecteaza calitatea semintelor; 
  • Calitatea fizica - evalueaza puritatea fizica, dimensiunea si cantitatea de apa; 
  • Calitatea fiziologica - monitorizeaza parametrii fundamentali: germinarea si vigoarea;
  • Valoarea biologica - exprima calitatea si puritatea semintelor si verifica apartenenta lor la un soi (linie, hibrid);  
  • Forta de strabatere - reprezinta capacitatea germenilor de a iesi la suprafata.

4. Randament crescut si constant al culturii de cereale  

Obtinerea unui randament crescut si constant in cultivarea cerealelor este favorizata de utilizarea semintelor tratate. Semintele de calitate, care sunt protejate impotriva bolilor si daunatorilor, au capacitatea de a produce plante sanatoase si viguroase. 
 
Aceste plante vor prezenta o rezistenta mai mare la schimbarile climatice si la alti factori ai mediului, ceea ce duce la obtinerea unor recolte bogate, de o calitate superioara.

5. Dezvoltarea foarte buna a sistemului radicular 

Semintele tratate beneficiaza de o rasarire sigura si de o dezvoltare foarte buna a sistemului radicular. Acesta ofera plantelor o ancorare mai buna in sol si le permite sa absoarba mai eficient nutrientii. 
 
In plus, plantele devin mai puternice la conditiile dificile, datorita capacitatii de accesare a apei si a nutrientilor din sol, la un nivel mai adanc. De asemenea, o buna stabilitate in sol a plantelor reduce riscul de rasturnare in conditii de vant puternic sau de ploaie abundenta. Toate acestea contribuie la obtinerea unei culturi sanatoase si unei productivitati sporite.
 
In concluzie, tratamentul semintelor de cereale aduce multe beneficii pentru agricultura, contribuind la asigurarea unei productivitati crescute si constante. Adoptand aceste practici, agricultorii pot obtine recolte mai mari si de o calitate superioara.
 
Sursa foto: Shutterstock
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016