Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Trei milioane de metri cubi de lemn adjudecati la licitaţia principala organizata in luna decembrie

trei-milioane-de-metri-cubi-de-lemn-adjudecati-la-licitatia-principala-organizata-in-luna-decembrie

Pentru 2018, Romsilva are un program de recoltare de 9,98 milioane de metri cubi.


Un volum de circa 3 milioane de metri cubi de lemn a fost adjudecat la licitatia principala organizata in fiecare an in luna decembrie de catre Regia Naţionala a Padurilor - Romsilva, acesta reprezentand aproape 91% din volumul total de masa lemnoasa oferit la licitatie, iar pretul mediu de adjudecare a fost cu 43% mai mare decat pretul de pornire, respectiv 258,75 de lei pe metru cub, potrivit datelor de bilanţ furnizate de Romsilva.
 
„Licitaţia principala organizata de Regia Nationala a Padurilor - Romsilva, prin directiile silvice, in ultima luna, a reprezentat un succes, fiind adjudecat 90,77% din volumul total de masa lemnoasa oferit la licitaţie, adica 3 milioane de metri cubi adjudecati din totalul de 3,3 milioane metri cubi oferiti la licitatii. In cadrul licitatiei principale a fost oferit un volum de aproximativ 34% din masa lemnoasa ce urmeaza a fi recoltata in anul viitor, urmand ca pe parcursul anului 2018 sa fie organizate alte licitatii publice pentru adjudecarea masei lemnoase din padurile de stat administrate de Romsilva”, mentioneaza administratorul padurilor de stat.
 
Astfel, din volumul oferit la adjudecare, aproape 790.000 de metri cubi au fost rasinoase, aproape 1,49 milioane de metri cubi din specia fag, 300.000 de metri cubi stejar, 362.500 metri cubi diverse specii tari şi 518.600 metri cubi din diverse specii moi.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Preţul mediu de pornire a fost de 180,26 de lei pe metru cub, iar preţul mediu de adjudecare a fost cu 43% mai mare, adica 258,75 de lei pe metru cub. In medie, metrul cub de rasinoase a fost adjudecat cu 317,05 lei, metrul cub de fag cu 238,5 lei, iar metrul cub de stejar cu 388,06 lei, cresterile de preturi, in urma licitatiilor publice, fiind de 52% la rasinoase, 43% la stejar si 41% la fag”, sustin reprezentantii regiei.
 
Pentru 2018, administratorul padurilor de stat are un program de recoltare de 9,98 milioane de metri cubi. Seful Romsilva, Ciprian Pahontu, anunţa, saptamana trecuta, ca regia va incheia anul 2017 cu o cifra de afaceri mai mare cu 15%, ajungand la 1,853 miliarde de lei si un profit brut de 284,3 milioane de lei, in crestere cu 67% fata de cifra prognozata pentru anul in curs.

licitatie lemn de foc romsilva paduri lemn taieri
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016