Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

TVA redus la 5% pentru produsele alimentare bio si cele traditionale

tva-redus-la-5-pentru-produsele-alimentare-bio-si-cele-traditionale

Asociatiile reprezentative din acest sector au semnat un acord pentru reducerera cotei taxei pe valoarea adaugata.


Asociatia Bio Romania si Federatia Producatorilor de Produse Traditionale si Asociatia pentru Promovarea Alimentului Romanesc au semnat la sediul MADR un acord pentru reducerea cotei de TVA de la 9% la 5%, aceasta fiind o masura benefica pentru oprirea depopularii satelor romanesti, dar si in favoarea productiei, consumului si accesului unei categorii mai mari de consumatori la produse agroalimentare romanesti de calitate.
 
„Este o masura care poate contribui la oprirea depopularii satelor romanesti si chiar la reintoarcerea unor familii de romani care in prezent lucreaza in agricultura din Spania, Italia, Franta, Marea Britanie, Germania, Austria, etc. Masura pune bazele certificarii produselor agroalimentare dupa sisteme de calitate voluntara, generand produse eligibile pentru promovare cu finantare europeana, asigurand in acest fel posibilitatea producatorilor romani de a concura cu produsele multinationalelor. Asa cum scaderea TVA-ului la alimente de la 24% la 9% a reprezentat pe termen lung o masura menita sa insanatoseasca economia nationala, consideram ca impactul prezentei masuri si-ar atinge potentialul maxim daca cota de TVA s-ar reduce la 0 pentru toate produsele alimentare obtinute pe baza unei scheme de calitate nationala sau europeana”, spun reprezentantii Asociatiei Operatorilor din Agricultura Ecologica - Bio Romania.
 
De asemenea, in opinia acestora, reducerea TVA la aceste produse reprezinta un semnal politic in favoarea productiei si consumului produselor agroalimentare romanesti de calitate si va permite accesul unei categorii mai mari de consumatori din Romania - cat mai multi tineri si copii - la produse alimentare cu calitate certificate si atestata.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Masura propusa este folosita si de alte state europene pentru a putea oferi producatorilor nationali instrumente europene si bugete semnificative pentru certificarea si promovarea produselor de calitate nationale fara incalcarea legislatiei europene in materie. Este laudabil faptul ca incepem sa invatam sa cerem si drepturi intr-o Europa incorsetata de restrictii. In acest fel vom putea face din produsele alimentare romanesti nu numai un motiv de mandrie nationala ci si un motor de crestere economica. Daca totusi, Guvernul Romaniei considera ca pentru toate produsele alimentare de calitate impactul Bugetar la o cota de TVA de 0% este prea mare atunci patronatele semnatare sunt de acord si cu cota de TVA de 5% pentru produsele de calitate pe scheme europene, dar pentru produsele traditionale romanesti cota de TVA sa fie de 0%”, se mentioneaza in comunicatul patronatelor din sectorul produselor traditionale si bio.
 
Potrivit acestora, actuala legislatie pentru produsele traditionale romanesti este foarte restrictiva si costurile de productie sunt semnificativ mai mari.
 
„Am constatat ca din ce in ce mai multi romani doresc tot mai multe produse traditionale romanesti, si chiar certificate bio, si speram cu totii la o reducere a cotei de TVA la 0%, macar la aceasta categorie de produse nationale. Speram ca aceasta masura sa fie doar inceputul unei politici publice de crestere a productiei si consumului de produse romanesti de calitate certificate, care va duce la intinerirea si revigorarea satului romanesc. Totodata, impreuna cu alte masuri educative, ne dorim ca in Romania sa avem din nou o generatie de copii si adolescenti sanatosi, in care cuvantul obezitate sa ramana unul de trista amintire” , mai spun semnatarii acordului.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016