Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Unde ieșim din casă: Grădina Botanică din București
GRADINA BOTANICA DIN BUCURESTI. Program gradina botanica, istoria gradinii botanice, plante la gradina botanica. HARTA gradinii botanice
Dacă stai să o compari cu alte grădini botanice din marile capitale europene, Grădina Botanică din București nu este nici atât de mare și nici atât de încărcată de istorie. Pentru bucureșteni ea are însă o mare calitate: este ultimul spațiu verde din inima orașului rămas intact.
Pentru un neavizat, ea este un parc bine amenajat și întreținut, mult mai curat și mult mai civilizat decât alte parcuri bucureștene. Nu este locul potrivit pentru a ieși cu prietenii la o bere cu mititei, dar poate fi secretul unei duminici de succes dacă îți dorești o plimbare cu familia.
Un ochi experimentat va privi mai în amănunt și va putea deosebi sectorul plantelor ornamentale, cel al plantelor rare din Balcani și zona Mediteranei, sectorul dedicat florei dobrogene, o grădină italiană, o cascadă și regiunea plantelor alpine, rozariul, arboretul și, întotdeauna cele mai admirate, plantele exotice cultivate în clădirea serelor (vedeți eticheta pe google map, la finalul articolului).
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Printre plantele rare puteți întâlni aici arborii pagodelor (ginkgo biloba), patru exemplare, situate la 200 de metri de intrarea principală. Nu departe se află lacul cu chiparoși, arbori ocrotiți. Tot aici înflorește și copacul cu lalele, Liriodendron tulipifera, cu flori superbe, mari, de culoare galbenă. (vezi foto jos)
Istoria Grădinii Botanice din București
Înființarea ei se datorează în mare măsură profesorului Carol Davila, care i-a alocat 7 hectare în partea stânga a Cotrocenilor, în anul 1860. Grădina aparținea, la acea data, de Facultatea de Medicină și Farmacie, iar specialistul care s-a ocupat de amenajarea ei a fost botanistul Ulrich Hoffmann.
Fondul genetic s-a îmbogățit rapid, astfel încât primul catalog cu 3.700 de specii a fost publicat 6 ani mai târziu. Începând din 1870, grădina a devenit parc de agrement iar toată baza științifică, atât cât s-a putut, a fost mutată pe un teren care aparținea de actualul Palat Șuțu (Muzeul Bucureștiului). Din 1874, la conducerea Grădinii Botanice vine Dimitrie Brândza, om de știință al cărui nume instituția îl poartă și astăzi.
El a reușit să obțină un teren suficient de mare în apropiere de vechiul amplasament (cel inițial a rămas și astăzi în curtea Palatului Cotroceni) pe care l-a amenajat în forma în care există și astăzi.
INFO UTIL
Se poate vizita vara între 8:00 - 20:00 și iarna între orele 9:00 - 17:00
Intrarea în clădirea serelor și în muzeu: marți, joi, sâmbătă, duminică: 9:00 - 13:00
Se acordă reducere de 50% elevilor, studenților, pensionarilor.
Liriodendron tulipifera - arborele cu lalele, poate fi admirat la Gradina Botanică
View Larger Map
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 4 din 10 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura