Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vinurile moldovenesti vor avea acces neingradit pe piata UE

vinurile-moldovenesti-vor-avea-acces-neingradit-pe-piata-ue

Comisia Europeana a decis, astazi, sa deschida piata Uniunii Europene pentru importurile de vinuri din Republica Moldova, ca o masura pentru a compensa dificultatile cu care Republica Moldova se confrunta in exportul vinurilor pe unele dintre pietele sale traditionale. Va reamintim ca, recent, Federatia Rusa a oprit accesul vinurilor moldovenesti, invocand slaba calitate a acestora.


Industria vitivinicola din Republica Moldova depinde in mare masura de exporturile pe piata Federatiei Ruse. In aceste conditii, singura solutie pentru a compensa pierderea acestei piete este reorientarea producatorilor catre Romania si Uniunea Europeana.

"Piata Uniunii Europene este o alternativa durabila si un pol de stabilitate viabil pentru sectorul vinicol moldovean. Deschiderea completa a pietei Uniunii Europene pentru vinurile din Republica Moldova, intr-un moment in care agricultorii moldoveni sunt in dificultate, demonstreaza ca Uniunea Europeana nu este numai un proiect de integrare economica, ci si un spatiu al solidaritatii", a declarat Dacian Ciolos, comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala.

Comisia Europeana va propune Consiliului si Parlamentului European modificarea Preferintelor Comerciale Autonome, astfel incat importurile UE de vinuri moldovenesti sa fie complet liberalizate, inainte de intrarea in vigoare a Acordului de Asociere, inclusiv a DCFTA. Comisia Europeana va cere Consiliului si Parlamentului European sa faca tot posibilul pentru o adoptare rapida a acestei modificari.
    
Masura luata astazi precede intrarea in vigoare a Acordului de Asociere intre UE si Republica Moldova si a Acordului privind Zona de Liber Schimb Aprofundata si Cuprinzatoare (DCFTA).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h


In iunie 2013, Uniunea Europeana (UE) si Republica Moldova au incheiat negocierea unui istoric Acord de Asociere, care prevede si crearea unei Zone de Liber Schimb Aprofundate si Cuprinzatoare (DCFTA), incurajand astfel integrarea economica a Republicii Moldova in Uniunea Europeana. Acordul de Asociere urmeaza a fi parafat la Summit-ul Parteneriatului Estic, care va avea loc la Vilnius, Lituania, in noiembrie 2013, cateva dintre elementele lui principale, inclusiv DCFTA, urmand a intra in vigoare imediat dupa semnarea Acordului.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton