Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Vremea nefavorabila a afectat si productia de fructe de padure
Reprezentantii Romsilva spun ca, anul acesta, cantitatea de fructe de padure pe care o vor comercializa este cu 30-40 la suta mai mica decat cea de anul trecut.
Astfel, Regia Nationala a Padurilor Romsilva, prin directiile silvice din subordine, si-a propus valorificarea unei cantitati de circa 3.500 tone fructe de padure in acest an, cu mult mai putin decata ain anii precedenti.
Campania de recoltare a fructelor de padure a debutat inca din luna iulie, pana in prezent, la nivelul directiilor silvice, achizitionandu-se 800 de tone din care 290 de tone afine negre, 210 tone zmeura, 260 de tone catina, 20 de tone mure si 20 de tone porumbe. Campania continua pana la epuizarea fondului de marfa, atat timp cat conditiile meteorologice permit acest lucru.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
Valorificarea fructelor de padure se face preponderent pe piata externa, in baza contractelor incheiate de directiile silvice direct cu partenerii externi sau prin parteneri traditionali, care in fiecare an asigura livrarea produselor catre consumatori externi.
Fructele de padure se valorifica, in cea mai mare parte, in stare refrigerata, congelata (in cazul directiilor silvice care dispun de instalatii de frig), in diverse ambalaje (butoaie de plastic, saci plastifiati, cutii de carton), preturile variind in functie de toate aceste elemente.
Reprezentantii directiilor silvice au constatat, in acest an, o scadere a interesului partenerilor pentru preluarea fructelor in stare proaspata. Pentru eficientizarea activitatii directiilor silvice, RNP Romsilva are in vedere dotarea acestora cu instalatii de frig pentru a congela sau refrigera fondul de marfa solicitat pe piata externa.
De asemenea, obtinerea certificatelor de calitate ISO si asigurarea produselor BIO, care se reflecta in preturi atractive pe pietele externe cat si promovarea unui marketing dinamic si eficient, capabil sa identifice rapid posibilitatile reale de desfacere, in contextul cerintelor pietei, sunt doar cateva dintre prioritatile Regiei in sectorul valorificarii fructelor de padure.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura