Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ziua Mondiala a Solului, celebrata pe 5 decembrie
Uniunea Internationala a Stiintelor Solului a propus, in 2002, marcarea Zilei mondiale a solului, pentru a sublinia importanta solului ca o componenta fundamentala a sistemului natural si ca factor care contribuie semnificativ la bunastarea oamenilor.
Ziua mondiala a solului este marcata in fiecare an, la 5 decembrie, urmarindu-se constientizarea importantei mentinerii unui sol sanatos si sustinerea unei gestionarii durabile a resurselor solului.
Organizarea actiunilor pentru sarbatorirea Zilei mondiale a solului din 2018 are in vederea cerinta „Opriti poluarea solului”, care este tema anului stabilita de Parteneriatul global pentru sol. In timp ce unele dintre schimbarile realizate la nivel planetar se evidentiaza prin efecte benefice, unele impacturile negative ale actiunilor umane asupra solului persista, precum poluarea solului, care este un exemplu evident. Prin campania Zilei mondiale a solului din 2018, se cauta solutii pentru a opri poluarea solului vizand implicarea populatiei.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
O treime dintre solurile planetei se afla in proces de degradare. Cu o populatie in crestere care se asteapta sa ajunga la 9 miliarde pana in 2050, fenomenul de poluare al solului este o problema mondiala care conduce la degradarea solurilor, cu repercusiuni negative asupra alimentelor si apei pe care le consumam si asupra aerului pe care il respiram.
Aproximativ 95% din hrana noastra este produsa de soluri, care au un mare potential de a filtra si tampona contaminarea, atenuand efectele negative ale poluantilor, dar aceasta capacitate este finita. Majoritatea poluantilor provin din activitatile umane, cum ar fi practicile agricole nesustenabile, activitatile industriale si mineritul, deseurile urbane netratate si alte practici care nu respecta mediul. Pe masura ce tehnologia evolueaza, oamenii de stiinta au capacitatea de a identifica poluanti nedetectati anterior, dar in acelasi timp noile tehnologii contamineaza mediul inconjurator cu alte substante nocive. In Agenda 2030, obiectivele de dezvoltare durabila 2, 3, 12 si 15 au ca tinte luarea in considerare a resurselor solului, in special a efectelor poluarii solului si a degradarii acestuia cu repercusiunile negative asupra securitatii alimentare.
Cu prilejul marcarii acestei zile, Organizatia pentru Alimentatie si Agricultura a Natiunilor Unite (FAO - Food and Agriculture Organization of the United Nations) pune la dispozitia organizatorilor postere, materiale informative privind importanta calitatii solului in asigurarea hranei la nivel planetar, a sanatatii ecosistemelor si necesitatea abordarii unei gestionarii durabile a solului, materiale a caror descarcare, utilizare si difuzare este gratuita.
Campania pentru marcarea Zilei mondiale a solului are drept scop informarea oamenilor asupra necesitatii conservarii si restaurarii solului. Cel mai mare magazin terestru de carbon se gaseste in sol, astfel incat, conservarea lui contribuie la adaptarea la schimbarile climatice si la atenuarea efectelor acestora. Mentinerea si imbunatatirea calitatii solului la nivel mondial fiind esentiale.
Uniunea Internationala a Stiintelor Solului a propus, in 2002, marcarea Zilei mondiale a solului, pentru a sublinia importanta solului ca o componenta fundamentala a sistemului natural si ca factor care contribuie semnificativ la bunastarea oamenilor.
Recunoscand rolul fundamental al solului in asigurarea securitatii alimentare si avand in vedere provocarile enorme pentru gestionarea durabila si protectia solului Organizatia pentru Alimentatie si Agricultura a Natiunilor Unite, in perioada conducerii asigurata de Regatul Thailandei si in cadrul Parteneriatului global pentru sol, a sustinut celebrarea oficiala a Zilei mondiale a solului, cu scopul constientizarii la nivel mondial a importantei acestuia. Conferinta FAO din iunie 2013 a aprobat in unanimitate marcarea acestei zile si a cerut Adunarii Generale a ONU adoptarea oficiala a acesteia.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura