Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Fermierii romani nu dispun de o varianta alternativa pentru utilizarea neonicotinoidelor
Romania a solicitat Comisiei Europene, incepand cu anul 2014, derogari pentru tratarea seminţelor cu neonicotinoide in campania de primavara.
„Noi ne confruntam cu o situatie extraordinara. Masura aceasta de restrictionare a neonicotinoidelor nu vine bine Romanei. Romania este principala tara care cultiva porumb sau, exprimandu-ma altfel, in Romania se gaseste cea mai mare suprafata cu cultura de porumb şi noi stim cu ce probleme ne confruntam, cu ce atacuri de tanymecus. Aici pozitia noastra este fara echivoc: trebuie sa continuam cu substantele pe care le avem pana cand industria chimica este in stare sa realizeze un alt produs care sa raspunda cerintelor fermierilor romani”, a spus Daea.
Ministrul Agriculturii a precizat ca fermierii romani au fost nevoiţi in aceasta primavara sa reinsamanteze unele suprafete din cauza acestui daunator care le-a retezat culturile.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
„Fermierii romani nu pot sa cultive porumb in conditiile in care densitatea acestui daunator tanymecus este atat de mare, nemaicunoscuta in alta parte. Am semne de ingrijorare din aceasta cauza. Sunt suprafete multe in aceasta primavara care au fost intoarse din cauza atacului de tanymecus, fiind temperatura scazuta, viteza de crestere a fost mica la plante, le-au retezat rapid in momentul cand au iesit din sol si l-au determinat pe fermier sa reinsamanteze suprafetele respective cu cheltuieli suplimentare si cu costuri de productie care din nefericire le suporta tot fermierul”, a mai spus seful MADR.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
- » Combaterea buruienilor in sistem ecologic. Masuri preventive
- » Administrarea ingrasamintelor. Ingrasaminte organice in agricultura ecologica
- » Simptome de suferinta la lamai
- » Preparate care sporesc rezistenta plantelor la atacul bolilor si daunatorilor
- » Lucrari de primavara care te vor ajuta sa sporesti productia din livada de peri