Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Intrebari legate de fructele de calamondin, purici la nivelul solului in ghiveci, insecte mici si albe, bulbii de zambile, narcise si lalele, agapanthus

intrebari legate de fructele de calamondin, purici la nivelul solului in ghiveci, insecte mici si albe, bulbii de zambile, narcise si lalele, agapanthus


Intrebarea nr.198:
Multumesc mult pentru raspuns. Link-ul este super!
Raspunsul dvs. a fost cu adevarat binevenit pentru ca nu am putut rezista ispitei si am cumparat si un alt calamondin cu fructe. Sunt teribil de acre, dar arata foarte bine! La primul i-am schimbat ghiveciul cu unul de 5 l, cu pamant pentru citrice cumparat ca atare; presupun ca m-am descurcat bine deoarece ii dau lastari cu aspect normal. La cel cu fructe insa, nu stiu daca ii pot schimba acum ghiveciul; are si fructe coapte si fructe cat bobul de mazare; nu are flori. Are un ghiveci cam de 2l, cu un pamant de transport. Cum ar fi mai bine sa procedez? Va multumesc inca o data foarte mult pentru informatiile primite.
Oana


Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Doctorul plantelor: Desi are fructe, este bine sa ii schimbi ghiveciul, pentru a "scapa" de pamantul in care a fost cultivat, un pamant deloc potrivit pentru cresterea plantelor in apartament. ma bucur ca ti-am putut fi de folos si imi cer scuze pentru raspunsurile intarziate.



Intrebarea nr.197:
Buna ziua!
Am o gramada de flori de apartament in ghivece de diferite dimensiuni. Problema mea este, ca de o luna de zile au aparut "purici" (nu stiu daca este corect temenul...)la nivelul pamantului. Sunt o sumedenie de insecte mici, albe care sar in sus ... Nu stiu ce sa fac ... Daca se poate sa-mi sati un sfat as fi foarte recunoscatoare.
Cu mutumiri, Delia Bora
Delia Bora

Doctorul plantelor: Poti folosi un insecticid precum Mospilan sau Decis.

Intrebarea nr.196:
Buna ziua. Am mai scris, dar nu am avut inca onoarea de a primi un raspuns. Am cumparat niste lalele, respective zambile si narcise, de la supermarket. Florile au inceput sa se “treaca”. Aici este inca foarte rece, a nins (New Jersey) si nu stiu ce sa fac cu bulbii. 1.Sa astept pana se usuca si frunzele, 2.apoi le ingrop afara, 3.sau scot si despart bulbii , 4.ii las sa se usuce si 5. ii plantez in pamant direct afara? 6.Sau in ghivece si ii tzin in garaj, ca e rece, iar la toamna ii plantez afara, sau primavara ii scot iar cu ghiveci cu tot afara? Am auzit tot felul de variante, dar as vrea sa stiu sigur, mai ales ca nici florile pe care le aveam in Romania nu au trait prea mult, poate si pt ca nu am stiut sa le ingrijesc bine. Am avut un Anthurium sugar love – a murit. Am avut 2 Kalanchoe – a murit. Sngurul care mi-a adus mare bucurie, tocmai cand toti credeau ca s-a uscat si moare de tot, a fost
un hibiscus care, din uscat, si far afrumze in 2 luni a facut pana si flori mari si rosii, ca incepusem sa plang si chiar sa ma rog ca macar acea floare sa traiasca! Multumesc.
Bella

Doctorul plantelor: Bella, imi cer scuze pentru raspunsul intarziat dar, dupa cum vezi, tot situl a fost refacut si in aceasta perioada mi-a fost imposibil, fizic, sa mai raspund si la intrebari. Asta nu inseamna ca nu voi raspunde, deja o mare parte din ele (vreo 200) au primit raspuns. Au mai ramas cateva care in curand isi vor gasi si ele rezolvarea. Despre bulbii tai: daca afara este frig, nu le scoate inca. Lasa-le in ghiveci, in aceleasi conditii. Stai fara grija, este normal ca ele sa se usuce dupa ce au inflorit. Dupa ce frunzele s-au uscat, scoate bulbii din pamant, si pastreaza-i pana la toamna inveoliti in hartie, intr-un loc uscat si pe cat posibil racoros. Asta este tot ce ai de facut! La toamna, cand inca nu a venit bruma, planteaza-i in gradina si uda-i din cand in cand. Vor inflori in primavara. Ai grija sa nu ingropi bulbii foarte adanc, cam la 4 centimetri, daca sunt marisori. Peste bulbi, aseaza resturi vegetale, frunze uscate, pentru a ii proteja de gerurile care pot fi puternice in New Jersey.

Intrebarea nr.195:
As dori sa stiu daca se pot creste lamai in casa . Care sunt toate organele lamaiului .
Soryna

Doctorul plantelor: Sigur ca se pot creste in apartament. Pentru mai multe informatii citeste articolele urmatoare:

Citricele in apartament
Din tainele citricelor de apartament

Intrebarea nr.194:
ma numesc lupu sergiu si am o mare problema,am pierdut multe flori ...chiar si un lamai altoit....am constatat ca vinovati sunt niste insecte albe...(un fel de purici-sar dc vrei sa-i prinzi)...care stau in pamant si mananca radacinile plantelor....eu mai le tratesem dar cred ca nu am scap de toti si au reaparut asa am pierdut si un cactus....pe care l-au manacat pe dinauntru si nu am observat decat cand mi s-a parut ca se micsorase prea mult...vreau un sfta referitor la cum sa scap de ei...problema ar fi ca banuiesc ca se gasesc si in pamantul pe care il iau din florarie.
Lupu Sergiu

Doctorul plantelor: Acelasi raspuns pe care i l-am dat mai sus, Deliei... Foloseste cu incredere un insecticid: Mospilan, Decis, Confidor

Intrebarea nr.193:
cum se ingrijeste agaphantus?
Oana Jagite

Doctorul plantelor: Iti recomand sa citesti: Agapanthus, floarea dragostei sau crinul african.

Intrebarea nr.192:
as dori sa stiu daca calele rezista la temperaturile din tara noastra. am o cultura de cale pe care am pastrat-o in sera pana acum, dar deoarece am daramat sera caut o modalitate de a le pastra "in viata". multumesc.
Dana

Doctorul plantelor: Din pacate, cala este sensibila la ingheturi. Nici char protejata de folie de plastic nu rezista... de aceea, din luna octombrie trebuie mutata in casa.

Intrebarea nr.191:
am si eu o intrebare:cum arata fainarea pe frunzele violetelor de parma?mi se pare k una din violete are la baza un praf albicios...si ink ceva am cumparat niste tuberculi de begonie si i-am plantat-cat de des trebuie sa-i ud?
Magda

Doctorul plantelor: Fainarea se manifesta prin aparitia unui praf alb pe frunzele plantelor infestate. Praful este reprezentat de organele de inmultire ale ciupercii si nu trebuie confundat cu mucegaiul, care are aspectul unei pasle,sau cu depunerile de oxizi de calcar si magneziu la suprafata pamantului din ghiveci. Fainarea se combate cu un fungicid (Topsin)

Intrebarea nr.190:
am o kalanchoe care a inceput sa aibe frunzele acoperite cu o subsanta lipicioasa iar pe sapate niste puncte maronii,frunzele se ingalbenesc si cad.La cercelus au aparut niste mici "puricei"albi pe spate si aceasi subsatnat lipicioasa pe frunze.L-am dat cu decis dar nici un rezultat.Ce este de facut
Ioana Bogdan

Doctorul plantelor: Incearca sa aplici si un tratament cu Pirimor, este un insecticid special pentru insectele care sug seva (afide).

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016