Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Intrebari legate de puricii verzi, paduchi de frunza, plantatia de catina, lamai, mandevilla, begonie

intrebari legate de purici verzi, paduchi de frunza, plantatia de catina, lamai, mandevilla, begonie


Intrebarea nr.46:
Am citit un articol despre care se spune de o stimulare pentru impadurire pe acest site. "O alta masura priveste persoanele care impaduresc orice fel de suprafata pe care o detin si a caror actiune va fi incurajata, din 2007, prin acordarea de prime de 5.000 euro pe ha de teren impadurit." "Din totalul sesizarilor privind defrisarile ilegale, doar 2% au fost solutionate cu trimitere in judecata", a declarat Oana Marinescu, purtator de cuvant al guvernului. Pot primi mai multe detali unde ma pot adresa? Cu multe multumiri Ciceroni
Ciceroni Costea


Doctorul plantelor: Pentru informatii sigure, ia legatura cu Ministerul Agriculturii, la urmatoarele date de contact: Adresa: Bucuresti, B-dul Carol I, nr. 24, sector 3 Telefoane centrala: 021-307-23-00; 021-307-23-45; 021-307-85-00. Pentru impaduriri si infiintarea de pepiniere se pot primi bani din fonduri europene. Pentru mai multe detalii, pagina contact.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Intrebarea nr.45:
Imi place site-ul foarte mult, felicitari tuturor care au ajutat la realizarea lui, sa ne auzim cu bine.
Adina Pop

Doctorul plantelor: Iti multumesc mult Andreea! Sper sa revii cat mai des, mai ales ca in curand situl va fi intretinut cu ajutorul unor noi colaboratori, care vor scrie articole foarte interesante despre plantele noastre preferate.

Intrebarea nr.44:
Buna ziua. Muscatele mele au de aproximativ 2 luni un fel de purici verzi pe tulpina si frunze, care afecteaza in special frunzele tinere. Frunzele imbolnavite au o pelicula lipicioasa pe suprafata lor si un aspect "chircit". Ce pot face sa indepartez puricii si sa salvez muscatele? Va multumesc.
Andreea Barnoiu

Doctorul plantelor: Paduchii verzi ai frunzelor sunt afide, ei ataca in special frunzele si lastarii tineri ai plantelor, hranindu-se cu sucul din ele. Partile atacate ale plantei se acopera cu o substanta lucioasa, numita roua de miere, care nu este altceva decat excrementele paduchilor. Te sfatuiesc sa stropesti trandafirul cu o emulsie de apa si sapun de casa. Daca metoda nu da roade, poti folosi un insecticid special numit Pirimor. Mai poti folosi si insecticidul numit Decis

Intrebarea nr.43:
Buna ziua.Ma numesc Lonean Tudor sunt din Cluj-Napoca si as avea cateva intrebari referitoare la plantatia de catina.Care este suprafata minima pentru o plantatie in adevaratul sens al cuvantului si care ar fi investitia initiala?Multumesc.
Tudor Lonean

Doctorul plantelor: In functie de soi, de caracteristicile pedo-climatice, eu as spune 2-3 hectare. Cititi acest curs (managementul plantatiilor pomicole). Pentru material saditor, trimiteti o cerere de oferta la Fructex SA Bacau.

Intrebarea nr.42:
Va rog din suflet, pt ca dupa o viata de asteptare am si eu in sf o casa la tara. sa ma ajutati cu procurarea catorva plante . Mi-asi dori plante cataratoare, care sa se urce pe casa si gard, dar si maces si orice altceva care sa se acomodeze intr-un spatiu larg, luminos, bine drenat, care este gradina mea. Daca imi puteti trimite seminte, lastari sau daca se poate vin eu dupa ele. Eu sunt pensionata medical si am mai mult timp. Astept un raspuns cu vesti bune. Va doresc numai bine.
Doinita

Doctorul plantelor: Asa cum i-am spus si lui Robert, bioproduct.ro nu produce si comercializeaza, deocamdata, material saditor si plante la ghiveci. Pot sa va ajut in schimb cu butasi de zmeura si altoi de pomi fructiferi si vita de vie, din gradina proprie. Lasati-mi telefonul sau, eventual, sunati-ma la unul din numerele de telefon trecute in cartea mea de vizita.

Intrebarea nr.41:
Salut ,am o problema cu un lamai ,are 13 ani ,si inaltimea de 1,60 cm ,tulpina are 2,5 cm grosime, arata super ,dar nu a facut rod niciodata. vreau sa -l altoiesc ,dar nu stiu unde in Bucuresti ,va rog un nr de telefon, o adresa ,o persoana de contact .As vrea sa il altoiesc cu ,lamai ,portocal ,si mandarin, se poate ? In speranta ca ma puteti ajuta ,va multumesc anticipat
Gheorghe Catalin

Doctorul plantelor: Catalin, lasa-mi adresa si un numar de telefon si o sa vin eu sa vad lamaiul. Altoirea o facem in aceasta primavara, acum este prea devreme, trebuie sa se mai incalzeasca putin.

Intrebarea nr.40:
Am adus din Australia o mandevilla care a rezistat bine drumului dar acum i-au cazut toate florile si nici frunzele nu se simt prea bine Credeti ca va rezista in conditiile noastre de clima?Mai pot spera? Cu multumiri
Ileana Buteanu

Doctorul plantelor: Sigur ca va rezista, daca este ingrijita cum trebuie in spatiu protejat. Are nevoie de multa lumina, nu soare direct, temperatura ridicata si umiditate mare in incapere. Este o planta cataratoare, asigura-i suficient spatiu. Trebuie sa folosesti un pamant usor acid, alcatuit dintr-un amestec de turba si pamant de flori obisnuit. Se uda rar, in special iarna. Atentie la copii sau la animalele de casa, planta este toxica, daca este ingurgitata.

Intrebarea nr.39:
Buna, sunt studenta la horticultura, in anul III, si ma intereseaza o colaborare cu situl dumneavoastra.
Adina

Doctorul plantelor: Draga Adina, am publicat un anunt inca din luna ianuarie, in care anuntam intentia de a largi echipa bioproduct.ro. Aplicatiile au fost primite pana astazi, 15 februarie, urmand ca maine sa alcatuiesc lista finala pe care o voi evalua alaturi de colegii mei. Poti trimite insa un scurt CV pe adresa office @ bioproduct.ro si in cazul in care vom avea nevoie de noi colaboratori, te vom contacta negresit.

Intrebarea nr.38:
Buna ziua.Am cumparat un bulb de begonie.l-am pus in pamnt.intrebarea ar fi:dupa ce trece floarea, unde pastrez bulbul pana la primavara urmatoare? in nisip, invelit?tin sa precizez ca locuiesc la bloc.Dar cu bulbii de la zambila pana in toamna cand ii plantez iar?Multumesc mult.
Anca

Doctorul plantelor: Nu este obligatoriu sa scoti tuberculii de begonie (tuberculi, nu bulbi!) din pamant in perioada iernii. Dar daca te-ai hotarat sa ii scoti, trebuie sa ii mentii iarna intr-un spatiu rece si uscat, pana in luna martie, cand ii poti planta din nou. La plantare, se uda cu grija, cate putin, pentru ca tuberculii sunt sensibili la putregaiuri si mucegaiuri, se imbolnavesc usor.

Intrebarea nr.37:
Domnule Doctor,sunt interesat ca impreuna cu un prieten sa dezvltam o mica plantatie de CATINA (aprox.2 hectare)si nu stim ce metoda ar fi cea mai practica ptr .plantare din metodele prezentate in materialul sitului.In aceasta zona(poalele muntelui Semenic)se gasesc astfel de arbusti.S-au sa folosim seminte? S-au butasi?
Sirbi Mircea

Doctorul plantelor: Plantatiile de catina se infiinteaza cu material saditor provenit de la firmele specializate. Nu va recomand sa folositi butasi proveniti din populatia locala, decat in cazul in care doriti o cultura mica, familiala, nu una industriala.

Intrebarea nr.36:
Asi dori si eu o oferta de seminte de capsuni, cand asi putea sa vin sa vad produsele??
Robert

Doctorul plantelor: Robert, Bioproduct.ro nu se ocupa, deocamdata, cu productia si vanzarea de plante sau material saditor. Sper ca in curand sa pot face si acest lucru. Pana atunci insa, ma ocup doar de publicarea articolelor, pe situl meu si in alte ziare si reviste. Iti recomand sa apelezi la firme specializate, multe dintre ele le gasesti la sectiunea legaturi. Nu uita, materialul saditor pentru cultura de capsuni nu sunt semintele, ci stolonii! Iti urez succes cu plantatia!

Intrebarea nr.35:
Am un vecin peste drum care imi spune ca la mine in curte nu poate sa creasca o tufa de catina pentru ca nu e bun pamantul. Cum aflu ce pamant am in gradina??
Andreea din Piatra Neamt

Doctorul plantelor: Andreea, stai linistita. Catina alba este una din cele mai rezistente plante, ea poate creste pe foarte multe tipuri de sol, inclusiv pe unele pe care alte plante s-ar usca. Sunt sigur ca daca o plantezi la soare si o uzi din cand in cand, tufa ta va creste mare si frumoasa. Ca sa afli mai multe despre solul din gradina ta, citeste un articol pe care colega mea l-a scris chiar astazi, pentru tine.
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.38 din 12 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016