Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Intrebari legate de turba, trandafirul japonez, combaterea fainarii, paianjenilor, seminte de curmale, conifere decorative, calamondin, ficus, palmier

intrebari legate de turba, trandafirul japonez, combaterea fainarii si paianjenilor, seminte de curmale, conifere decorative, calamondin, ficus, palmier


Intrebarea nr.269:
Am intrebat la florarie cu ce as putea sa combin pamantul de cactus (care este foarte uscat, nisipos instabil)de la Aloe vera.Mi s-a recomandat Turba.Ce este de fapt Turba?Este asemanator cu pamantul de padure?
Irina


Doctorul plantelor: Turba este un subtrat care se caracterizeaza printr-un foarte bun drenaj si o buna aerisire. Este folosit in principal pentru plantele tinere, oferite spre comercializare, caz in care este imbibat in solutii nutritive. In mod uzual, turba se foloseste doar in amestec, niciodata ca atare. Ea ofera amestecului final o buna scirgere a apei si pastrarea umdiitatii in ghiveci un timp ceva mai lung. In acelasi timp, turba ofera stabilitate solului, si precis ai observat ca in momentul in care le schimbi pamantul plantelor cumparate din supermarket, radacinile lor se desprind cu intregul sol din ghiveci, care ramane aproape curat.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Intrebarea nr.268:
Buna ziua! Am un trandafir japonez de 5 ani, pe care il tund si ii schimb pamantul la inceputul lunii Martie al fiecarui an. El a inflorit foarte frumos in toti acesti ani, insa anul acesta s-a intamplat ca dupa aceasta operaie frunnzele lui sa capete niste pete maronii bine definite, iar varfurile plantei au devenit din ce in ce mai moi si lipsite de seva. Nu am vazut paduchi sau ceva lipicios nici pe fata nici pe dosul frunzelor. L-am stropit cu TOPSIN-AL de 2 ori la diferenta de 10 zile si petele acelea au disparut. I-am mai taiat din varfurile acelea lipsite de seva si i-am schimbat din nou pamantul luat din comert special pentru plante cu flori de apartament. Treptat au aparut semne ca isi revine in sensul ca au inceput sa se formeze ramurele noi,insa ramanand 2,3 crengi golase dar progresul lui nu e satisfacator. El crestea intr-un ritm mai alert si se formau ramurelele noi mult mai repede. E evident ca am gresit undeva.Iar de 2 zile toate frunzele s-au "intristat" si incep sa se ingalbeneasca unele dintre ele, inclusiv cele care incepusera sa formeze noile crengute. Dupa ce au trecut 3 saptamani de la tratamentul mai sus mentionat, ramasesera pete pe frunze de la substanta cu care l-am stropit si am incercat sa le indepartez de pe frunze bagandu-l in cada si stropindu-l usor cu dusul. Il tin la fereastra si il ud o data pe saptamana. Cineva mi-a spus sa ii pun un cui de fier si niste ingrasamant combinat cu insecticid sub forma unor pastile, ce se gasesc in comert , tara de provenienta - Franta. Ce sa ii fac sa isi revina? Unde am gresit? Multumesc foarte mult!
Moni

Doctorul plantelor: Hai sa luam problemele pe rand. Ai intuit bine, petele bine conturate pe frunze sunt produse de ciuperci. Petele maronii sunt semnul ruginii, care se trateaza cu fungicidul MANCOZEB. Ceea ce ai folosit tu, TOPSIN, da cele mai bune rezultate in cazul fainarii. Inca ceva: este stiut ca Hibiscusul nu suporta schimbarile de clima, este pretentios, si precis ai observat ca toamna cand il bagi in casa isi pierde o parte din frunze. Este ceva normal, legat de trecerea de la o temperatura la alta. Daca tu l-ai mutat acum in casa, in conditiile in care deja era atacat de o boala, nu ai facut decat sa ii maresti stresul. Pe de alta parte, la ce temperaturi au fost in Romania in aceasta perioada, a fost bine ca ai incercat sa il protejezi de frig. "Cuiul de fier" ti-a fost recomandat ca o metoda empirica de rezolvare a unor carente nutritive, dar nu cred ca este cazul acum. Din contra, sa il stropesti cu fertilizator in aceste conditii ar fi o greseala, mai ales ca deja i-ai schimbat pamantul. Noul substrat ar trebui sa contina toate substantele necesare dezvoltarii trandafirului. Ca sfat, nu pot sa iti spun decat sa il lasi intr-un singur loc, o perioada, si sa il ingrijesti cat mai constant, in sensul ca daca ai inceput sa il uzi saptamanal, sa respecti acest ritm, pana isi mai revine. Sigur isi va reveni! Si nu uita de Mancozeb, daca apar din nou petele

Intrebarea nr.267:
Trandafirul japonez are pe tulpina si pe partea dorsala a frunzelor multe firisoare albe, ca si cum l-as fi sters cu vata, banuiesc ca este atacat de acarieni, iar ficusul are tulpina lemnificata necrozata, cum rezolv aceste doua probleme. Va multumesc.
Roman Mihaela

Doctorul plantelor: Da, pare a fi vorba de atacul paianjenului rosu. Stropeste cu Neoron si din cand in cand, stropeste-i frunzele cu apa, acarienii rosii nu suporta umiditatea. In cazul ficusului, nu stiu ce sa spun, ce forma si culoare au petele? Sunt rosiatice, alungite?

Intrebarea nr.266:
buna ziua si CRISTOS A INVIAT Va rog sa ma ajutati cu un sfat in combaterea fainarii si paianjenilor la trandafiri pitici, cataratori. Cu toate ca le-am stropit mereu (plantele sint in balcon) nu reusesc sa elimin total problema. Pe timp de iarna balconul a fost inchis. Va multumesc anticipat. O zi buna in continuare
Anda

Doctorul plantelor: Adevarat a inviat! Pentru fainare, un bun fungicid este TOPSIN, iar pentru combaterea acarienilor (paianjenii) preparatul este NEORON.

Intrebarea nr.265:
ce preparate se recomanda pentru prervenirea bolilor la plantele conifere decorative?
Stefan

Doctorul plantelor: Este o intrebare atat de generala, incat imi este greu sa iti dau un raspuns. Dintre daunatori, cei mai periculosi sunt gandacii de scoarta. Dintre ciuperci, ruginile provoaca pagube importante. Ma refer acum in special la atacurile din parcuri, gradini, rezervatii. Fiind vorba de organisme care fac parte dintr-un anumit areal, natural, este posibil ca in cazul coniferelor de talie mica, crescute in ghivece, ele sa nu reprezinte o amenintare. Nu am mai multe informatii.

Intrebarea nr.264:
buna ziua! am cateva seminte de curmale si nu stiu cu sa le prind...ce tip de sol, cum sa le ud la cat timp la ce temperatura.....ma puteti ajuta?
Andreea

Doctorul plantelor: Tine-le in apa calda cateva ore, apoi planteaza-le intr-un amestec de nisip si pamant, pe care uda-l cat mai des.

Intrebarea nr.263:
am cumparat un arbust calamondin si la cateva zile au inceput sa ii cada frunzele si fructele . ce sa ii fac? va rog ajutati-ma !!!!
Luminita

Doctorul plantelor: In primul rand, schimba-i pamantul. Este o regula general valabila in cazul plantelor cumparate din florarii - ele sunt crescute in amestecuri speciale imbibate cu solutii nutritive, care se spala rapid incepand cu primele udari. Planteaza calamondinul intr-un amestec de pamant de flori si pamant de padure brun-roscat.

Intrebarea nr.262:
ce fel de ceara se foloseste pentru astuparea ranilor dupa altoire? cum si din ce se obtine ceara?
Iacob Gabi

Doctorul plantelor: Sunt foarte multe tipuri de ceara de altoit. Cele mai multe sunt pe baza de parafina si contin uleiuri care le confera consistenta potrivita si diferite substante cu efect bactericid / fungicid, pentru prevenirea infectiilor.

Intrebarea nr.261:
As vrea sa stiu ce conditii sunt benefice unui Ficus "Natasja". L-am pus pe o terasa afara si cam jumatate din zi e soare. Cata apa trebuie sa-i pun? As vrea niste sfaturi cu privire la aceasta planta.Multumesc!
Simona

Doctorul plantelor: Apa se pune cat sa se usuce pamantul la suprafata, intre doua udari. Soarele puternic ii poate dauna, caz in care vor aparea pete deschise la culoare pe frunze. Se inmulteste usor, prin butasi. Nu in ultimul rand, trebuie retinut ca Natasjya nu este o specie, ci un cultivar al speciei Ficus benjamin.

Intrebarea nr.260:
am un trandafir japonez,ii merge foarte bine, face flori permanent, dar i-au aparut pe frunze niste gauri, ca si cum ar fi ros de ceva.
Ileana Ghilas

Doctorul plantelor: Gaurile sunt inconjurate de pete aramii sau maro? Daca este asa, banuiesc ca este atacat de rugina. Exista un fungicid foarte bun - MANCOZEB

Intrebarea nr.259:
Am un palmier "Dracena" flagrance" si am observat in pamantul din ghiveci purici albi.Cu ce substanta ma sfatuiti sa ii combat? Va multumesc!
Adriana Gaspar

Doctorul plantelor: Scapa de insecte cu DECIS. Este probabil sa fi aparut din cauza unor udari prea dese, daca este asa, incearca sa stropesti ceva mai rar.

Intrebarea nr.258:
BUNA ZIUA AM UN TRANDAFIR JAPONEZ SI DIN CAND IN CAND APAR PE FRUNZE FIRISOARE DE PAIANJEN. EU IL TOT STROPESC CU O SOLUTIE DE LA FARMACIE , DAR TOTUSI MAI APARE ACEASTA PROBLEMA DIN CAND IN CAND. DEASEMENEA AS DORI SA STIU IN CE FEL DE PAMANT SA PLANTEZ UN PUI DE LAMAI LUAT DE LA MAGAZIN SI CARE TREBUIE PLANTAT INTR-UN VAS MAI MARE? VA MULTUMESC RODICA.
Chirilus Rodica

Doctorul plantelor: Stropeste trandafirul cu o solutie numita NEORON. Lamaiul se planteaza in amestec de pamant de flori si pamant de padure.
http://www.bioproduct.ro/articole/citrice-in-apartament.htm
Intrebarea nr.257:
Deci ,am si eu o intrebare:Mi-am cumparat un bambus si deocamdata il tin in apa ,este bine ? dar cat trebuie sa stea in apa si numai acolo poate supravietui sau merge sa-l pui si in pamant.
Alex Magda

Doctorul plantelor: Daca este vorba despre "bambusul norocos", poate fi crescut atat in ghiveci, cat si in apa. Desigur, planta nu este una acvatica, ea nu creste in mod natural intr-un paharel cu apa, si la un moment dat se va revolta. In momentul cand observi ca nu ii mai merge bine si frunzele incep sa se aplece, este momentul sa o plantezi intr-un ghiveci cu pamant. Iata un filmulet pe tema asta.
http://www.bioproduct.ro/articole/video-cum-se-planteaza-bambusul-norocos.htm
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016