Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DSVSA Alba a elaborat un ghid privind siguranta alimentelor

dsvsa-alba-a-elaborat-un-ghid-privind-siguranta-alimentelor

Autoritatile continua sa ia masuri si sa instituie limite cu privire la raspandirea Covid-19, boala cauzata de coronavirusul SARS-CoV-2. Iata ghidul elaborat de DSVSA Alba pentru siguranta alimentelor, avand in vedere ca romanii au inceput deja cumparaturile (mai modeste, ce-i drept) pentru Paste.


"Lumea se confrunta cu o amenintare fara precedent datorita pandemiei COVID-19 cauzata de virusul SARS-CoV-2 (denumit virus COVID-19). Multe tari urmeaza sfaturile Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) cu privire la introducerea de masuri de distantare fizica, ca unul dintre modurile prin care se poate reduce transmiterea bolii. Aplicarea acestor masuri a condus la inchiderea multor afaceri, scoli si institutii de invatamant si la restrictii privind calatoriile si adunarile sociale. Pentru unii oameni, munca de la domiciliu, munca la distanta, si on-line sau discutiile si intalnirile prin internet, reprezinta acum practici normale. In domeniul industriei alimentare, personalul angajat nu are posibilitatea sa lucreze de acasa si este obligat sa continue sa lucreze la locul de munca obisnuit. Mentinerea in conditii de siguranta a tuturor lucratorilor in domeniul produselor alimentare si de aprovizionare, este esentiala, pentru a face fata pandemiei. Mentinerea circulatiei alimentelor de-a lungul lantului alimentar este o functie esentiala la care trebuie sa contribuie toate partile interesate. Acest lucru este, de asemenea, necesar pentru a mentine increderea consumatorilor in siguranta alimentelor si in faptul ca acestea sunt disponibile", transmite institutia.
 
Materialele au in vedere urmatoarele aspecte:
  • pana la aceasta data nu exista evidente ca virusii care cauzeaza imbolnaviri respiratorii se transmit prin alimente sau alimente ambalate; coronavirusurile nu se pot multiplica in alimente;
  • regulile stricte de igiena ce sunt aplicabile deja operatorilor din domeniul alimentar au ca scop prevenirea contaminarii alimentelor de orice fel de patogen, incluzand astfel si prevenirea contaminarii alimentelor de virusul responsabil pentru COVID-19;
  • in contextul evolutiei COVID -19, operatorii din domeniul alimentar trebuie sa ia masuri de prevenire a raspandirii virusului, precum mentinerea distantarii fizice, limitarea contactelor externe la cele absolut necesare dar si reguli suplimentare de igiena, acolo unde este cazul, in special cand un angajat este depistat pozitiv la acest virus;
  • in unitatile de vanzare cu amanuntul, o atentie deosebita trebuie acordata masurilor de igienizare sporite, in special in zonele in care se identifica puncte de atingere cu risc ridicat (carucioare de cumparaturi, manerele usilor, cantarul utilizat de catre clienti) si in vitrinele cu alimente, deschise spre vanzare (salata, vitrinele cu produse proaspete si produse de panificatie); la dispozitia consumatorilor trebuie puse produse pentru dezinfectarea a mainilor, la intrarea si iesirea din spatiile alimentare.
 
Un capitol distinct este dedicat unitatilor de vanzare cu amanuntul care se confrunta cu cele mai mari provocari din cauza afluxului mare de clienti.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
DSVSA Alba transmite, si pe aceasta cale, reprezentantilor unitatilor de vanzare cu amanuntul, masuri suplimentare pe care trebuie sa le ia:
  • Distantarea fizica (reglementarea numarului de clienti care intra in magazin in acelasi timp; paravan din sticla intre casieri si clienti etc.)
  • Punerea la dispozitia consumatorilor a dezinfectantilor pentru maini sau a servetelelor dezinfectante; manusi de unica folosinta pentru produsele neambalate; informarea consumatorilor privind eliminarea corespunzatoare a acestor echipamente de protectie;
  • Identificarea punctelor de atingere cu risc si curatarea/dezinfectarea lor in mod regulat (carucioare, manerele usilor, cantare, benzi transportoare etc.)
  • Comunicarea cu clientii - acestia trebuie sa atinga doar alimentele pe care intentioneaza sa le cumpere; trebuie evidentiate atentionari privind distantarea fizica si curatarea mainilor etc.
 
Ghidul pentru industria alimentara poate fi consultat AICI.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016