Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
DSVSA Alba a elaborat un ghid privind siguranta alimentelor
Autoritatile continua sa ia masuri si sa instituie limite cu privire la raspandirea Covid-19, boala cauzata de coronavirusul SARS-CoV-2. Iata ghidul elaborat de DSVSA Alba pentru siguranta alimentelor, avand in vedere ca romanii au inceput deja cumparaturile (mai modeste, ce-i drept) pentru Paste.
- pana la aceasta data nu exista evidente ca virusii care cauzeaza imbolnaviri respiratorii se transmit prin alimente sau alimente ambalate; coronavirusurile nu se pot multiplica in alimente;
- regulile stricte de igiena ce sunt aplicabile deja operatorilor din domeniul alimentar au ca scop prevenirea contaminarii alimentelor de orice fel de patogen, incluzand astfel si prevenirea contaminarii alimentelor de virusul responsabil pentru COVID-19;
- in contextul evolutiei COVID -19, operatorii din domeniul alimentar trebuie sa ia masuri de prevenire a raspandirii virusului, precum mentinerea distantarii fizice, limitarea contactelor externe la cele absolut necesare dar si reguli suplimentare de igiena, acolo unde este cazul, in special cand un angajat este depistat pozitiv la acest virus;
- in unitatile de vanzare cu amanuntul, o atentie deosebita trebuie acordata masurilor de igienizare sporite, in special in zonele in care se identifica puncte de atingere cu risc ridicat (carucioare de cumparaturi, manerele usilor, cantarul utilizat de catre clienti) si in vitrinele cu alimente, deschise spre vanzare (salata, vitrinele cu produse proaspete si produse de panificatie); la dispozitia consumatorilor trebuie puse produse pentru dezinfectarea a mainilor, la intrarea si iesirea din spatiile alimentare.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
- Distantarea fizica (reglementarea numarului de clienti care intra in magazin in acelasi timp; paravan din sticla intre casieri si clienti etc.)
- Punerea la dispozitia consumatorilor a dezinfectantilor pentru maini sau a servetelelor dezinfectante; manusi de unica folosinta pentru produsele neambalate; informarea consumatorilor privind eliminarea corespunzatoare a acestor echipamente de protectie;
- Identificarea punctelor de atingere cu risc si curatarea/dezinfectarea lor in mod regulat (carucioare, manerele usilor, cantare, benzi transportoare etc.)
- Comunicarea cu clientii - acestia trebuie sa atinga doar alimentele pe care intentioneaza sa le cumpere; trebuie evidentiate atentionari privind distantarea fizica si curatarea mainilor etc.
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
- » MADR si AFIR: Fermierii trebuie sa isi evalueze exploatatia agricola
- » Carnea de pui se afla in topul preferintelor romanilor
- » Ministrul Agriculturii vine cu promisiuni. Un nou sprijin pentru oierii afectati de PMR
- » Veniturile medicilor veterinari. Cum variaza sumele primite
- » MADR: Tehnologia rachetelor antigrindina nu produce o crestere a emisiilor de poluanti in aer, apa sau sol