Publicat in: Documentatii
DSVSA Alba a elaborat un ghid privind siguranta alimentelor
Autoritatile continua sa ia masuri si sa instituie limite cu privire la raspandirea Covid-19, boala cauzata de coronavirusul SARS-CoV-2. Iata ghidul elaborat de DSVSA Alba pentru siguranta alimentelor, avand in vedere ca romanii au inceput deja cumparaturile (mai modeste, ce-i drept) pentru Paste.
"Lumea se confrunta cu o amenintare fara precedent datorita pandemiei COVID-19 cauzata de virusul SARS-CoV-2 (denumit virus COVID-19). Multe tari urmeaza sfaturile Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) cu privire la introducerea de masuri de distantare fizica, ca unul dintre modurile prin care se poate reduce transmiterea bolii. Aplicarea acestor masuri a condus la inchiderea multor afaceri, scoli si institutii de invatamant si la restrictii privind calatoriile si adunarile sociale. Pentru unii oameni, munca de la domiciliu, munca la distanta, si on-line sau discutiile si intalnirile prin internet, reprezinta acum practici normale. In domeniul industriei alimentare, personalul angajat nu are posibilitatea sa lucreze de acasa si este obligat sa continue sa lucreze la locul de munca obisnuit. Mentinerea in conditii de siguranta a tuturor lucratorilor in domeniul produselor alimentare si de aprovizionare, este esentiala, pentru a face fata pandemiei. Mentinerea circulatiei alimentelor de-a lungul lantului alimentar este o functie esentiala la care trebuie sa contribuie toate partile interesate. Acest lucru este, de asemenea, necesar pentru a mentine increderea consumatorilor in siguranta alimentelor si in faptul ca acestea sunt disponibile", transmite institutia.
 
Materialele au in vedere urmatoarele aspecte:
  • pana la aceasta data nu exista evidente ca virusii care cauzeaza imbolnaviri respiratorii se transmit prin alimente sau alimente ambalate; coronavirusurile nu se pot multiplica in alimente;
  • regulile stricte de igiena ce sunt aplicabile deja operatorilor din domeniul alimentar au ca scop prevenirea contaminarii alimentelor de orice fel de patogen, incluzand astfel si prevenirea contaminarii alimentelor de virusul responsabil pentru COVID-19;
  • in contextul evolutiei COVID -19, operatorii din domeniul alimentar trebuie sa ia masuri de prevenire a raspandirii virusului, precum mentinerea distantarii fizice, limitarea contactelor externe la cele absolut necesare dar si reguli suplimentare de igiena, acolo unde este cazul, in special cand un angajat este depistat pozitiv la acest virus;
  • in unitatile de vanzare cu amanuntul, o atentie deosebita trebuie acordata masurilor de igienizare sporite, in special in zonele in care se identifica puncte de atingere cu risc ridicat (carucioare de cumparaturi, manerele usilor, cantarul utilizat de catre clienti) si in vitrinele cu alimente, deschise spre vanzare (salata, vitrinele cu produse proaspete si produse de panificatie); la dispozitia consumatorilor trebuie puse produse pentru dezinfectarea a mainilor, la intrarea si iesirea din spatiile alimentare.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h
Un capitol distinct este dedicat unitatilor de vanzare cu amanuntul care se confrunta cu cele mai mari provocari din cauza afluxului mare de clienti.
 
DSVSA Alba transmite, si pe aceasta cale, reprezentantilor unitatilor de vanzare cu amanuntul, masuri suplimentare pe care trebuie sa le ia:
  • Distantarea fizica (reglementarea numarului de clienti care intra in magazin in acelasi timp; paravan din sticla intre casieri si clienti etc.)
  • Punerea la dispozitia consumatorilor a dezinfectantilor pentru maini sau a servetelelor dezinfectante; manusi de unica folosinta pentru produsele neambalate; informarea consumatorilor privind eliminarea corespunzatoare a acestor echipamente de protectie;
  • Identificarea punctelor de atingere cu risc si curatarea/dezinfectarea lor in mod regulat (carucioare, manerele usilor, cantare, benzi transportoare etc.)
  • Comunicarea cu clientii - acestia trebuie sa atinga doar alimentele pe care intentioneaza sa le cumpere; trebuie evidentiate atentionari privind distantarea fizica si curatarea mainilor etc.
 
Ghidul pentru industria alimentara poate fi consultat AICI.
Redactia Agroromania
Autor: Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Noul ajutor de stat de 590 de milioane de euro. Ghidul solicitanului in varianta consultativa
Noul ajutor de stat de 590 de milioane de euro. Ghidul solicitanului in varianta consultativa
INVESTALIM este un program national de dezvoltare si sustinere a industriei alimentare, aprobat...
4 lucruri pe care UE se axeaza pentru siguranta alimentara
4 lucruri pe care UE se axeaza pentru siguranta alimentara
Statele membre aplica aceste standarde armonizate si instituie controale pentru a asigura...
Ghidul GAL-urilor pentru implementarea strategiilor de dezvoltare locala
Ghidul GAL-urilor pentru implementarea strategiilor de dezvoltare locala
Ghidul GAL-urilor pentru implementarea SDL este un material de informare tehnica a grupurilor de...
S-a lansat Ghidul Solicitantului pentru submasura 4.1 – „Investitii in exploatatiile agricole”
S-a lansat Ghidul Solicitantului pentru submasura 4.1 – „Investitii in exploatatiile agricole”
Sectorul Vegetal 1. Principiul dimensiunii exploatatiei care vizeaza exploatatiile de...

Ultima ora

De ce este important sa analizam laptele si cum ne ajuta analizoarele?
De ce este important sa analizam laptele si cum ne ajuta analizoarele?
Laptele curat si bine verificat inseamna produse lactate mai bune si mai...
Cum sa reduci costurile energetice in industria alimentara in 2025
Cum sa reduci costurile energetice in industria alimentara in 2025
In acest context, monitorizarea parametrilor critici din procesul de productie devine o...
Investitii masive in sectorul agricol. MADR suplimenteaza bugetul DR-22
Investitii masive in sectorul agricol. MADR suplimenteaza bugetul DR-22
MADR va suplimenta interventia DR-22 cu suma de 249.061.176 de...
Taieri in bugetul MADR. Ce trebuie sa stie fermierii in 2025
Taieri in bugetul MADR. Ce trebuie sa stie fermierii in 2025
Conform documentului, MADR va avea un buget cu aproximativ 6% mai mic fata de 2024, cu credite...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016