Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

INS: Numarul sacrificarilor a crescut la ovine

ins-numarul-sacrificarilor-a-crescut-la-ovine

Numarul sacrificarilor si greutatea in carcasa au crescut la ovine, caprine si pasari, in luna iunie. In ceea ce priveste bovinele si porcinele, sacrificarile au scazut, comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, potrivit datelor Institutului National de Statistica.


In randul ovinelor, caprinelor si al pasarilor s-au inregistrat cresteri, in ceea ce priveste sacrificarile acestora. Totusi, numarul sacrificarilor la bovine si porcine a scazut.
 
Comparativ cu luna mai a acestui an, in iunie s-au inregistrat cresteri la numarul sacrificarilor si la greutatea in carcasa. In aceasta categorie s-au regasit bovinele. Pe de alta parte, s-au inregistrat scaderi la porcine, ovine, caprine si pasari, potrivita datelor INS.
 
In luna iunie 2022, numarul bovinelor sacrificate a inregistrat scaderi cu 4,5%, iar greutatea in carcasa s-a diminuat cu 6,2%, comparativ cu aceeasi luna din 2021. In luna mai a anului curent, numarul bovinelor sacrificate a crescut cu 2,4% si greutatea in carcasa a sporit cu 5%.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
In iunie 2022 s-au sacrificat cu 11,4% mai putine porcine, iar greutatea in carcasa a scazut cu 14,1% fata de iunie 2021. Fata de luna precedenta, in iunie sacrificarile au scazut cu 3,8%, in timp ce greutatea in carcasa s-a redus cu 6,4%.
 
Datele INS arata ca in iunie 2022 s-a inregistrat o crestere cu 1,2% in ceea ce priveste sacrificarea ovinelor si caprinelor. Fata de iunie 2021, greutatea in carcasa este cu 1,7% mai mare. De asemenea, in luna iunie sacrificarile s-au diminuat cu 34,7 si greutatea in carcasa a scazut cu 15,8% comparativ cu luna anterioara.
 
Sacrificarile la pasari au crescut in luna iunie 2022 cu 6,7% fata de iunie 2021, in timp ce greutatea in carcasa cu 8,3%. Raportat cu luna precedenta, sacrificarile au scazut cu 0,3%, iar greutatea in carcasa s-a diminuat cu 1,6%.
 
In luna iunie 2022, greutatea medie in carcasa consemnata a fost de 166 kilograme la bovine, 88,5 kilograme la porcine, 12,4 kilograme la ovine/caprine si 1,7 kilograme la pasari.
 
Institutul National de Statistica mentioneaza ca greutatea medie in carcasa reprezinta raportul dintre greutatea in carcasa totala si numarul de animale sau pasari sacrificate.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016