Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
MADR a comunicat noul model al carnetului de agricultor
Documentul va avea 120 de file pe format A5 si va contine numele rudelor care pot utiliza documentul, in afara titularului.
Carnetul de comercializare a produselor agricole va fi eliberat de primari persoanelor fizice care detin atestat de producator si desfasoara o activitate economica in sectorul agricol.
Potrivit legii 145/2014, carnetul de comercializare indeplineste un dublu rol:
- de document emis de vanzator care insoteste marfa comercializata,
- de document care insoteste marfa pe perioada transportului de la locul de pastrare la locul de comercializare.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome
Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...
valabila 48h
Carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol se elibereaza la cererea solicitantului, de catre primarul pe a carei raza de competenta se afla terenul/ferma/gospodaria in care se obtin produsele estimate a fi destinate comercializarii, in termen de 5 zile lucratoare de la data solicitarii, dupa verificarea existentei atestatului de producator si verificarea faptica in teren a existenţei produsului/ produselor supuse comercializarii.
Actualele certificate de producator, emise in temeiul HG 661/2001, mai pot fi utilizate pana la expirarea perioadei de valabilitate a vizei aplicate pe acestea, dar nu mai tarziu de 180 de zile de la data intrarii in vigoare a Legii 145/2007 (03 noiembrie 2014).
Potrivit proiectului de ordin, carnetul de comercializare a produselor agricole va fi tiparit in format A5 si va avea in total 126 file de file interioare: prima fila exemplar nedetasabil, urmatoarele 5 file exemplare nedetasabile, tiparite identic fata-verso, plus alte 40 file care se vor completa in cate 3 exemplare (in total 120 file /carnet), pe hartie autocopiativa alb/roz/verde.
Pe fiecare fila a carnetului vor fi tiparite elemente grafice de securitate. Prima fila din carnet este nedetaşabila şi va conţine informatii privind:
a) numele, prenumele titularului atestatului de producator- se inscriu numele si prenumele persoanei fizice care solicita carnet de comercializare a produselor din sectorul agricol;
b) domiciliul solicitantului- se completeaza cu datele privind adresa de domiciliu inscrise in CI/BI;
c) numele, prenumele sot/sotie, rude/afini grad.I, dupa caz - se inscriu numele si prenumele persoanei/persoanelor fizice care poate/pot utiliza carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol, in afara titularului atestatului de producator;
d) domiciliul sot/sotie, rude/afini grad.I, dupa caz - se completeaza cu datele privind adresa de domiciliu inscrise in CI/BI;
e) suprafetele de teren exploatate/cultivate, respectiv efectivele de animale/familii de albine/cutii viermi de matase, detinute de titular;
f) produsele pentru care se solicita emiterea carnetului de comercializare a produselor din sectorul agricol- se inscriu toate produsele vegetale rezultate din culturi de camp, culturi in spatii protejate, plantatii, pepiniere, pasuni si fanete, dupa caz, sau toate produsele zootehnice, sericicole, apicole, conservele de fructe si/sau legume si/sau sucuri naturale, obtinute din fructele si/sau legumele produse de solicitant, dupa caz. Produsele zootehnice, sericicole, apicole, conservele de fructe si/sau legume si/sau sucuri naturale se inscriu in carnetul de comercializare cu respectarea prevederilor Ordinului ANSVSA 111/2008 privind vanzarea directa şi/sau cu amanuntul a produselor alimentare de origine animala sau nonanimala;
g) productiile estimate a fi destinate comercializarii - se inscriu datele declarate de solicitant.
Cele 5 file identice, nedetasabile, se vor completa numai in cazul transportului produselor de la locul de detinere la locul de vinzare, pentru vanzarile cu amanuntul in spatii publice. Acestea vor include date privind identitatea producatorului, denumirea produsului vandut, cantitatea transportata si cantitatea vanduta, localitatea de desfacere/piata si data transportului si vanzarii.
Filele autocopiative, ce vor tine loc de bolerou de achizitie, vor cuprinde informatii privind identitatea producatorului/vanzatorului, date privind mijlocul de transport, denumirea si cantitatea produsului vandut, pretul unitar si suma platita.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
- » Veniturile medicilor veterinari. Cum variaza sumele primite
- » MADR: Tehnologia rachetelor antigrindina nu produce o crestere a emisiilor de poluanti in aer, apa sau sol
- » Fonduri europene 2024. Pana cand se depun cererile de finantare
- » Fonduri europene. Ce oportunitati au fermierii
- » Terenul arabil se vinde cu 30.000 euro/hectar
Idei de afaceri in agricultura