Schimbarile climatice aduc noi investitii in agricultura romaneasca
Schimbarile climatice se resimt din ce in ce mai mult in Romania, asadar fermierii romani isi schimba tintele de investitie.
E suficient sa ne reamintim de faptul ca deja se adapteaza rapid in tara noastra culturi exotice precum
banane si kiwi pentru a ne da seama ca deja ne-a afectat incalzirea globala.
Un exemplu de reprioritizare citat de HotNews este Agricost Braila. Acestia au adus, pe langa activitatea de cercetare, un sistem de irigatii nou si o retea moderna de plantatii de salcii energetice cu dublu rol.
„Salciile energetice sunt utile din doua puncte de vedere. Pe de o parte, se recolteaza din trei in trei ani, se toaca si se transforma in peleti. Peletii ii folosim ca materie energetica pentru fabrica de uscare a lucernei. Pe de alta parte, plantatiile de salcii au rolul de perdele de protectie, adica retin zapada si reduc viteza vantului care poate duce la imprastierea solului”, ne-a declarat Ionut Mortu, director Agricost.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
Compania care administreaza Insula Mare a Brailei va investi in plantarea de salcii energetice pe o suprafata de 500 de kilometri, in urmatorii cinci ani, o suprafata care o va completa pe cea existenta deja in Insula Mare a Brailei.
Specialistii afirma ca infiintarea unei culturi de salcii energetice nu este tocmai ieftina si difera in functie de conditiile zonei. Investitia poate ajunge sa depaseasca 2.000 de euro pentru un hectar de teren.
In acelasi timp, Agricost are proiecte de dezvoltare a sistemului de irigatii. „Pana la sfarsitul anului 2021, toata suprafata de teren din Insula Mare a Brailei, de 57.000 de hectare, va avea la dispozitie instalatie de irigat”, explica Ionut Mortu.
„Este o investitie destul de mare, care se va derula in urmatorii doi ani. Facem apel si la fonduri europene si am inceput deja procedurile", a mai adaugat acesta.
In prezent, 70% din suprafata totala a Insulei Mari a Brailei dispune de sisteme de irigatie.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Organizarea afacerii cu raci
Este obligatoriu ca la inceput de afacere sa va asigurati activitatea, productia, in functie de diferite criterii (seceta, cutremur, fenomene meteorologice deosebite – furtuni, inundatii etc.) Toate aceste fenomene au o actiune negativa asupra activitatii dumneavoastra si este bine sa va protejati... citeste mai mult>>
Ferma de capre. Venituri estimate
Daca va ganditi sa infiintati o ferma de capre, trebuie mai intai sa faceti cateva analize. In primul rand, trebuie sa identificati care este piata dumneavoastra de desfacere si ce produse intentionati sa comercializati.... citeste mai mult>>
Fabrica de Zahar Bod reia productia
Compania Best Achizitii S.R.L are in plan sa-si reia productia de zahar din sfecla de zahar in 2023. Incepand cu 1 noiembrie 2022, compania va demara procedura de negociere si achizitie de sfecla de zahar de la producatorii si asociatiile de producatori interesate.... citeste mai mult>>