Cultivarea telinei. Alegerea potrivita pentru exploatatiile agricole de mici dimensiuni
Cultivarea telinei (Apium graveolens) si a radacinoaselor este, in general, recomandata pentru fermele mici sau pentru gospodariile din mediul rural.
Productia de radacini de telina de 15-20 de tone la hectar asigura profitabilitatea cultivarii telinei, in vreme ce cheltuielile tin de efectuarea lucrarilor de ingrijire, a fertilizarii suplimentare si a irigatiilor.

Soiuri de telina recomandate de Ministerul Agriculturii sunt Albaster, Bistrita, Victoria.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
Pregatirea terenului consta in aratura de baza, efectuata toamna, urmata de fertilizare cu gunoi de grajd descompus si modelarea terenului in straturi inaltate. Cultura de telina se infiinteaza prin rasaduri in luna aprilie (pentru culturile timpurii) sau in mai-iunie (pentru telina de toamna).

Pentru culturile timpurii, telina se seamana in luna februarie in rasadnite calde. Pentru culturile de toamna, se seamana in luna aprilie.

Rasadurile se repica in stadiul de 2-4 frunze adevarate si se planteaza direct in camp, la aceeasi adancime la care au fost in rasadnita. Lucrari obligatorii: prasile (3-4 prasile pana la recoltare), irigatii.

In conditii de seceta, radacina telinei ramane nedezvoltata, fara valoare comerciala. Lucrari suplimentare: fertilizare faziala, tratamente pentru combaterea bolilor si danatorilor. Recoltarea se face treptat, pe masura ce radacinile se dezvolta, cu ajutorul furcii pentru sfecla.

Radacinile se lasa 1-2 zile in camp sa se zvante, pe vreme insorita, apoi se indeparteaza pamantul si frunzele si se pot pastra in depozite.
Redactia Agroromania
Autor: Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 14 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Cele mai populare soiuri de mere romanesti si internationale
Cele mai populare soiuri de mere romanesti si internationale
Marul a reusit sa se adapteze la conditii pedoclimatice variate.     In...
Alune de pamant: Beneficii pentru sanatate, cultivare si utilizari culinare
Alune de pamant: Beneficii pentru sanatate, cultivare si utilizari culinare
Alunele de pamant nu sunt doar o gustare hranitoare, ci si un ingredient bun pentru sanatatea...
Uleiul horticol: Cum se foloseste pentru protectia plantelor
Uleiul horticol: Cum se foloseste pentru protectia plantelor
Ce este uleiul horticol?   Uleiul horticol este un produs folosit in gradinarit si...
Usturoiul Elefant: Cultivare si Beneficii
Usturoiul Elefant: Cultivare si Beneficii
Ce este usturoiul elefant   Usturoiul elefant este o varietate de usturoi cunoscuta...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016