Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cum sa construiesti o magazie pentru unelte in 24 de ore sau mai putin
Daca uneltele si aparatele pe care le folosesti ajung sa ocupe spatiu in casa, a venit timpul sa gasesti solutii, iar asta inseamna sa construiesti o magazie. Ca sa iti poti organiza uneltele, ai nevoie de un loc special pentru ele. Tocmai de aceea, o magazie de unelte este extrem de utila, daca vrei sa ai un loc sigur, unde sa iti poti depozita toate sculele.
Fara o magazie, esti nevoit sa depozitezi uneltele in locuri diferite, asa ca de multe ori poti ajunge sa pierzi timp cautandu-le.
E mult mai usor sa pastrezi ordine atunci cand tii totul in acelasi loc. Mai mult decat atat, poti organiza spatiul asa cum doresti, astfel ca poti depozita la indemana uneltele pe care le folosesti des. Iata cum poti construi o magazie in mai putin de o zi:
Pregatirea
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome
Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...
valabila 48h
In prima faza, va trebui sa decizi unde vei aseza magazia. Aceasta trebuie pozitionata in asa fel incat sa poti avea acces la toate laturile, pentru mentenanta. Daca vrei sa tragi si o linie de curent electric, va trebui sa nu o asezi prea departe de casa.
Dupa ce ai decis unde vei pozitiona magazia, trebuie sa alegi materialele. Cea mai rezistenta parte a magaziei trebuie sa fie podeaua, deci vei avea nevoie de materiale rezistente, precum placi osb si grinzi de sustinere. Pentru pereti si acoperis, vei avea nevoie de conectori si profile de lemn care vor servi ca schelet de sustinere, iar, la final, panouri din lemn pentru a acoperi scheletul.
Fundatia
Cand construiesti podeaua magaziei, tine minte ca cel mai mare dusman e umezeala. Conform Garden Buildings Direct, poti evita acumularea de umezeala sub podea daca ridici magazia deasupra solului. Pentru a incepe, niveleaza pamantul si sapa 9 gauri de 30 de cm adancime la distanta de 1,2 metri una de alta. Apoi asaza 9 grinzi de lemn in pozitie verticala in aceste gauri, in asa fel incat sa ramana la 10 cm de la nivelul solului.
Asaza apoi cate o grinda pe orizontala, deasupra acestora, si fixeaz-o in pozitie cu ajutorul unor conectori metalici cu gauri, pe care ii poti prinde in suruburi. Dupa ce ai asezat cele 3 grinzi, vei avea nevoie de 2 placi osb. Acestea vor forma podeaua magaziei tale. Pentru a le fixa in pozitie, bate cate un cui din 10 in 10 cm, de-a lungul fiecarei grinzi de sustinere.
Peretii
Pentru a construi peretii magaziei, va trebui sa incepi mai intai cu peretele din spate, continuand cu peretele din fata, iar, la final, cei exteriori. Asaza pe o zona plata doua profile de lemn de lungimea grinzilor. Intre ele, asaza alte 6 profile de lemn, in pozitie perpendiculara si fixeaza-le cu coltare metalice.
Pentru peretele din fata, procedeaza la fel atunci cand asezi grinzile, insa atunci cand asezi conectorii de lemn, lasa o distanta mai mare intre 2 dintre acestia: acolo vei pune usa. Dupa ce ai fixat toti conectorii de grinzi cu coltare metalice, asaza un conector pe orizontala in spatiul lasat pentru usa si fixeaza-l, si pe acesta, cu coltare metalice.
Aceeasi procedura trebuie repetata si pentru peretii laterali, cu o singura specificatie: trebuie sa masori cu atentie distanta dintre peretele din spate si cel din fata, odata ce sunt asezati, ca sa te asiguri ca peretii laterali au suficient spatiu. Dupa ce ai construit peretii, asaza-i in pozitia lor si fixeaza-i cu cuie de podeaua magaziei. De asemenea, foloseste coltare metalice si suruburi ca sa ii fixezi unul de altul.
Acoperisul
Acoperisul este ultima etapa din acest proiect. Dupa ce scheletul magaziei a fost montat, asaza 10 conectori de lemn, perpendicular pe rama celor mai lungi pereti, insa asigura-te ca acesti conectori ies in exterior cu cel putin 10 m. Deasupra acestora, fixeaza placi de lemn in cuie, pe toata suprafata acoperisului. Apoi acopera toata suprafata cu o solutie hidroizolanta cu bitum, care ofera protectie impotriva intemperiilor.
La final, monteaza placi din PAL sau panouri de lemn, de jur imprejurul peretilor. Asigura-te ca fiecare placa este bine prinsa in cuie de scheletul peretelui, iar apoi vopseste-le in culoarea preferata.
Sursa foto: Shutterstock
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 4.23 din 15 voturiUltima ora
Idei de afaceri in agricultura