Romania importa morcovi, desi este pe locul 6 in UE la suprafata cultivata
Romania se claseaza in topul tarilor din Uniunea Europeana la cultura de morcovi, insa importa o mare parte din morcovii consumati de populatie.
Romania a cultivat o suprafata de 7.570 de hectare cu morcovi, in 2021. Acest fapt a clasat-o in top zece tari din Uniunea Europeana dupa suprafata cultivata cu morcovi, potrivit datelor de la Eurostat, biroul european de statistica.
 
Anul precedent, Polonia s-a clasat ca cel mai mare cultivator de morcovi din Uniunea  Europeana, cu o suprafata de 17.500 de hectare. De asemenea, Polonia detine aceasta pozitie de cel putin zece ani, conform datelor Eurostat. In clasament este urmata de Franta si Germania cu 16.600 hectare, respectiv 14.900 hectare.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Locul sase in UE este ocupat de Romania cu o suprafata cultivata cu morcovi similara cu cea a Spaniei. Acesta reusita este de laudat, avand in vedere ca Spania are un numar de locuitori de cel putin doua ori mai mare decat al tarii noastre.
 
De asemenea, Romania detine o suprafata cultivata cu morcovi de 3,4 ori mai mare decat a Elvetiei.
 
Productia totala de morcovi a Romaniei a fost de 103.000 de tone, anul trecut. Astfel, importurile au numarat 40.920 de tone, aproximativ 17,2 milioane de dolari, in timp ce exporturile au fost de 1.070 de tone, aproximativ 223.000 dolari, potrivit Tridge - companie de cercetare de piata.
 
Institutul National de Statistica nu detine datele referitoare la productia sau consumul intern.
 
La nivelul intregii UE, suprafata cultivata cu morcovi a fost de 107.960 de hectare in 2021. Astfel, acest numar reprezinta 5% din suprafata totala cultivata cu legume (inclusiv pepeni) si capsuni a UE, potrivit datelor Eurostat.
 
Redactia Agroromania
Autor: Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Cele mai populare soiuri de mere romanesti si internationale
Cele mai populare soiuri de mere romanesti si internationale
Marul a reusit sa se adapteze la conditii pedoclimatice variate.     In...
Alune de pamant: Beneficii pentru sanatate, cultivare si utilizari culinare
Alune de pamant: Beneficii pentru sanatate, cultivare si utilizari culinare
Alunele de pamant nu sunt doar o gustare hranitoare, ci si un ingredient bun pentru sanatatea...
Uleiul horticol: Cum se foloseste pentru protectia plantelor
Uleiul horticol: Cum se foloseste pentru protectia plantelor
Ce este uleiul horticol?   Uleiul horticol este un produs folosit in gradinarit si...
Usturoiul Elefant: Cultivare si Beneficii
Usturoiul Elefant: Cultivare si Beneficii
Ce este usturoiul elefant   Usturoiul elefant este o varietate de usturoi cunoscuta...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016