Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Tratamente de sezon pe baza de gogosari
Gogosarii reprezinta o adevarata resursa naturala de vitamine care pot proteja impotriva aparitiei mai multor boli.
Gogosarii se numara printre cele mai cautate si mai apreciate legume ale toameni, in special datorita gustului lor inconfundabil. Mai putin este cunoscut faptul ca pe langa a fi un ingredient de baza in bucatarie, gogosarii sunt si o adevarata resursa naturala de vitamine, un motiv in plus de a fi consumati cu incerdere.
Gogosarii reprezinta o sursa importanta de magneziu si vitamina B6, combinatie utila in reducerea anxietatii. Totodata, sunt bogati in vitamina A, vitamina C si vitamina K. Vitaminele A si C sunt antioxidanti puternici ce ajuta la combaterea radicalilor liberi si la prevenirea anumitor boli de inima, cancere si cataracte. Vitamina C continuta de gogosari intareste sistemul imunitar, scazand totodata inflamatiile din organism si reducand riscul aparitiei artritei.
De mentionat ca gogosarii contin 300 la suta din doza zilnica recomandata de vitamina C, vitamina ce este esentiala si pentru absorbtia corespunzatoare a fierului. Pe de alta parte, vitamina A ajuta si la mentinerea acuitatii vizuale pe timp de noapte. Gogosarii mai contin si luteina, o vitamina carotenoida ce previne degenerarea maculara a ochilor.
Vitamina K, prezenta in compozitia chimica a gogosarilor este responsabila pentru capacitatea sangelui de a se coagula, ajutand totodata si la protejarea oaselor, dar si la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ. Gogosarii contin si vitamina B5, acid folic, fibre, prevenind astfel aparitia bolilor cardiovasculare.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Spre deosebire de ardeiul iute care contine o cantitate semnificativa de capsaicina ce accelereaza arderea caloriilor, gogosarii prezinta aceasta substanta in cantitati foarte mici. Cu toate acestea, gogosarii activeaza termogeneza, stimuland astfel metabolismul.
Contin, de asemenea, si o cantitate semnificativa de licopen substanta ce contribuie la mentinerea sanatatii inimii.
Despre acest carotenoid, cercetatorii spun ca poate preveni aparitia anumitor tipuri de cancer precum cel de prostata, cel de vezica, cel de plamani, cancerul cervical si cancerul pancreatic.
Gogosarii contin si vitamina B si acid folic, care ajuta la reducerea nivelului de homocisteina, stiut fiind faptul ca un nivel crescut al homocisteinei in sange este asociat cu un risc crescut al bolilor de inima.
Autor:
Catalin Adrian Tintareanu
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Ultima ora