Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ce sunt perdelele forestiere si cum sunt ele de folos agriculturii

Ce sunt perdelele forestiere sau perdelele de padure de protectie? Perdelele forestiere de protectie sunt formatiuni paduroase cu lungimi diferite si latimi relativ inguste, amplasate la o anumita distanta fata de un obiectiv, cu scopul de a-l proteja impotriva unor factori naturali daunatori.
Astfel, perdelele forestiere ajuta la protectia terenurilor agricole contra factorilor climatici daunatori si pentru ameliorarea conditiilor climaterice din perimetrul aparat, la protectia cailor de comunicatie si de transport, in special impotriva inzapezirilor. De asemenea, sunt utilizate pentru protejarea digurilor si a malurilor contra curentilor, viiturilor, ghetii, dar si pentru protejarea localitatilor si a diverselor obiective economice si sociale.
Padurea de protectie reprezinta o suprafata de teren acoperita cu arbori a caror inaltime este de cel putin 5 m la maturitate si a carei consistenta, exprimata prin indicele de acoperire, este de minimum 10%.
In privinta perdelelor de protectie, acestea trebuie sa aiba o latime de cel putin 20 m.
Ponderea padurilor in suprafata totala a Romaniei este de 26,8% fata de media europeana de aproximativ 32%.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
In Romania, suprafata de padure care ar reveni fiecarui locuitor, este de 0,28 hectare, fiind cu putin sub media europeana, de 0,32 hectare. Pentru spatiul geografic romanesc, 35% de suprafata de padure ar reprezenta valoarea optima, pentru asigurarea echilibrului ecologic, pe termen mediu.
Suprafata de padure si alte terenuri acoperite de vegetatie forestiera ocupa 6,7 milioane de hectare (conform raportarilor INS din 2006).
In perioada 2007-2013, prin contributia Masurii 221 din PNDR, se doreste cresterea acestei suprafete cu 1,32%.

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 4.5 din 3 voturi