Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Hobby

Aproximativ 50 de producatori de palinca din nord vestul tarii si din Ungaria isi expun produsele la cel de-al treilea Festival International de Palinca, eveniment desfasurat in Gradina Romei din Satu Mare.
Deschiderea oficiala a festivalului a avut loc vineri in prezenta oficialitatilor locale si ai cavalerilor palincii din Satu Mare si din judetul ungar vecin, Szabolcs-Szatmar-Bereg.
"Vreau sa-i felicit pe producatorii de palinca si sa le urez succes, pentru ca un astfel de eveniment nu face altceva decat sa le promoveze produsul", a declarat prefectul Eugeniu Avram.
Vicepresedintele Consiliului Judetean Satu Mare, Adrian Stef, ales presedinte al Consiliului la alegerile locale, a declarat ca palinca poate sa ajunga un brand al judetului, asigurandu-i pe producatori de tot sprijinul sau.
"Consider ca palinca poate sa fie un brand al judetului, de aceea Consiliul Judetean a preluat acest eveniment. Trebuie sa felicit producatorii pentru ca cu multa incapatanare si tenacitate au reusit sa razbata. Palinca poate sa atraga turisti, si ne vom ocupa de acest lucru", a spus Stef.
Presedintele juriului, prof. univ. dr. Nicolae Pomohaci a declarat ca la Satu Mare exista cea mai buna palinca de prune din Transilvania, in ultimii ani observandu-se o imbunatatire a calitatii palincii.
"Aici, ca niciunde in alta parte, conditiile pedoclimatice asigura o palinca buna. Sunt oameni care iubesc aceasta meserie de palincar si reusesc sa valorifice ce ne-a dat Cel de Sus. În ce priveste palinca de prune, nu va intrece nimeni in aceasta zona a Transilvaniei", a spus Pomohaci.
Timp de trei zile in Gradina Romei sunt expuse fel de fel de sortimente de palinca, de la palinca obisnuita de prune pana la cea de cirese, caise, pere, pere padurete sau chiar dovleac.
"Vedeta" din acest an a fost rachiul de "miere de albina" produs al unui localnic din satul Amati.
"Se stie ca dacii faceau un fel de vin din miere de albine. Noi am luat acest vin, l-am distilat si am obtinut rachiu din miere de albine", a spus producatorul Gheorghe Chirila.
"Vreau sa-i felicit pe producatorii de palinca si sa le urez succes, pentru ca un astfel de eveniment nu face altceva decat sa le promoveze produsul", a declarat prefectul Eugeniu Avram.
Vicepresedintele Consiliului Judetean Satu Mare, Adrian Stef, ales presedinte al Consiliului la alegerile locale, a declarat ca palinca poate sa ajunga un brand al judetului, asigurandu-i pe producatori de tot sprijinul sau.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
"Consider ca palinca poate sa fie un brand al judetului, de aceea Consiliul Judetean a preluat acest eveniment. Trebuie sa felicit producatorii pentru ca cu multa incapatanare si tenacitate au reusit sa razbata. Palinca poate sa atraga turisti, si ne vom ocupa de acest lucru", a spus Stef.
Presedintele juriului, prof. univ. dr. Nicolae Pomohaci a declarat ca la Satu Mare exista cea mai buna palinca de prune din Transilvania, in ultimii ani observandu-se o imbunatatire a calitatii palincii.
"Aici, ca niciunde in alta parte, conditiile pedoclimatice asigura o palinca buna. Sunt oameni care iubesc aceasta meserie de palincar si reusesc sa valorifice ce ne-a dat Cel de Sus. În ce priveste palinca de prune, nu va intrece nimeni in aceasta zona a Transilvaniei", a spus Pomohaci.
Timp de trei zile in Gradina Romei sunt expuse fel de fel de sortimente de palinca, de la palinca obisnuita de prune pana la cea de cirese, caise, pere, pere padurete sau chiar dovleac.
"Vedeta" din acest an a fost rachiul de "miere de albina" produs al unui localnic din satul Amati.
"Se stie ca dacii faceau un fel de vin din miere de albine. Noi am luat acest vin, l-am distilat si am obtinut rachiu din miere de albine", a spus producatorul Gheorghe Chirila.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News