Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministerul Mediului: Campanie de constientizare in randul copiilor din mediul rural

ministerul-mediului-campanie-de-constientizare-in-randul-copiilor-din-mediul-rural

Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice a anuntat continuarea campaniei de sensibilizare si constientizare publica din cadrul proiectului “Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti”. In cea de a sasea etapa a acesteia vor fi organizate seminarii de educatie ecologica pentru copii.


Evenimentele se deruleaza in perioada 18- 29 noiembrie in 20 de comune din judetele Neamt, Botosani, iasi, Braila, Galati, Ialomita, Bistrita Nasaud, Alba, Harghita, Hunedoara. 
 
Obiectivul principal al seminariilor consta in informarea corecta a copiilor in ceea ce priveste problemele legate de igiena si consumul de apa. De asemenea, se va incerca instruirea copiilor si crearea unei atitudini pozitive in relatia lor cu mediul inconjurator.
 
Seminariile de educatie ecologica vor fi sustinute de cadrele didactice care au participat la Seminarul de Formare de Formatori, organizat in primavara acestui an, sub supravegherea reprezentantilor Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
Evenimentele se vor organiza in gradinitele si scolile din comunele incluse in proiect. Astfel, cele 3 grupe de copii, prescolari, ciclul primar si cel gimnazial vor primi informatii despre importanta apei pentru mediul inconjurator si sanatatea omului.
 
Prin aceste actiuni se doreste imbunatatirea practicilor si comportamentelor individuale, de familie si institutionale in zonele rurale din Romania (in special in comunele desemnate ca zone vulnerabile la poluarea cu nitrati), in ceea ce priveste gestionarea gunoiului de grajd si a deseurilor menajere, precum si combaterea poluarii cu nutrienti a apelor si solului si crearea premizelor pentru o agricultura durabila.
 
Otrava din fantanile din mediul rural
 
Cea mai importanta sursa de intoxicare cu nitrati si nitriti o reprezinta apa din fantani. In majoritatea comunelor si satelor din Romania, apa din fantana este poluata cu aceasta substanta provenita din depozitarea haotica a gunoiului de grajd si a latrinelor neimpermeabilizate din gospodariile oamenilor.
 
in Romania peste 1.900 de localitati sunt vulnerabile la poluarea cu nitrati. Cantitatile peste limitele admise, a nitratilor in apa de baut, conduc la blocarea oxigenului din sange, ceea ce afecteaza capacitatea respiratorie. Afectiunea se numeste methemoglobinemie, sau “boala albastra” si este deosebit de periculoasa pentru sugari, putand provoca moartea. in plus, nitratii din apa pot provoca avorturi spontane sau infertilitate masculina. Limita sanitara maxima admisa pentru nitrati in apa potabila este de 50 mg/litru, la fel ca in Uniunea Europeana.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016