Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Programul Regiune Gastronomica Europeana are loc la Sibiu

programul-regiune-gastronomica-europeana-are-loc-la-sibiu

Bucatari nemti si francezi, meseriasi si profesionisti devotati meseriei lor se vor afla la Sibiu timp de trei saptamani pentru a gati cele mai interesante retete posibile cu ingrediente romanesti. Programul Regiune Gastronomica Europeana are loc in fiecare an.


"Asociatia Casa Calfelor Sibiu organizeaza, cu sprijinul Consiliului Local Sibiu, al Primariei Municipiului Sibiu si al societatii Deutsche Gesellschaft e.V. Berlin, si in vara acestui an ateliere de lucru ale calfelor calatoare. In perioada 29 iulie-18 august se intalnesc din nou, la Sibiu, mestesugari calatori din diferite tari europene pentru a lucra impreuna si a-si prezenta mestesugurile si traditiile. (...) Special la proiectul din acest an este faptul ca ofera sibienilor si turistilor ocazia de a participa la cateva workshop-uri gastronomice alaturi de calfele brutar si bucatar prezente in orasul de pe malul Cibinului. Brutarii germani si francezi aduc cu sine in cadrul acestor ateliere o serie intreaga de cunostinte cu privire la diverse specialitati de brutarie - un sector gastronomic foarte bine dezvoltat in Germania si Franta. Sibienii interesati vor avea ocazia sa cunoasca o parte dintre secretele acestui domeniu", se arata in comunicatul organizatorilor.
 
Deschiderea festiva a evenimentului Regiune Gastronomica Europeana are loc pe 31 iulie, la ora 19,00, in curtea catedralei evanghelice din Piata Huet.
 
Pentru prima data, calfele calatoare din Europa s-au reunit la Sibiu in anul 2007, anul Capitalei Culturale Europene.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Traditia calfelor calatoare s-a pastrat in tari ca Germania, Austria, Elvetia, Franta, Norvegia, Suedia. Calfele calatoare europene sunt tineri cu o pregatire profesionala (dulgheri, tamplari, zidari, pietrari, sculptori, fierari etc. ) care au ales, in prezent, sa porneasca la drum pentru trei ani si o zi, purtand uniforma si palaria calfelor, respectand normele impuse de fratia lor. Astfel, pentru a putea purta uniforma de calfa, tanarul nu are voie sa fie casatorit, sa aiba copii, alte obligatii sau datorii, trebuie sa faca fata cu cinste si onoare angajamentelor pe care si le asuma si trebuie sa respecte regulile si traditiile fratiei din care face parte. Atat prezenta lor in Sibiu inca din Evul Mediu, cat si calatoriile calfelor sibiene au contribuit, de-a lungul timpului, la intarirea legaturilor cu centrele mestesugaresti europene.
 
"Din toate punctele de vedere, ei sunt o punte neconventionala, dar cu atat mai vie intre Sibiu si Europa", considera organizatorii intalnirilor calfelor de la Sibiu.
 
Cu toate ca Sibiul a fost un mare centru mestesugaresc, aceste traditii s-au pierdut in tara noastra la inceputul secolului XX, dar au supravietuit in tarile din care provin calfele calatoare contemporane. Pentru a revigora si a sustine arta mestesugareasca traditionala, dar si pentru a colabora cu oameni experimentati in tehnicile traditionale, Parohia Evanghelica a pus la dispozitia calfelor o cladire din vecinatatea bisericii, langa pasajul scarilor, in piata Huet nr. 3, care este renovata in prezent cu ajutorul acestora.
 
Aceasta cladire a devenit in ultimul timp cunoscuta sibienilor drept "Casa calfelor", relateaza Agerpres.

Pe intreg parcurs al anului 2019, in tot judetul Sibiu vor fi organizate sute de evenimente cu specific culinar. Scopul acestui program este de a dezvolta turismul gastronomic, prin intarirea legaturii intre urban si rural.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016