Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ziua Mediului Marin a fost sarbatorita pe 25 septembrie

ziua-mediului-marin-a-fost-sarbatorita-pe-25-septembrie

In fiecare an, pe data de 25 septembrie, se sarbatoreste Ziua Internationala a Mediului Marin, eveniment care readuce in prim plan poluarea si reducerea speciilor subacvatice la nivel mondial.


Ziua Internationala a Mediului Marin este destinata sa sensibilizeze publicul asupra importantei marilor, sa evidentieze importanta economica a industriei maritime si sa puna in valoare zonele costiere.

Marea a influentat viata oamenilor de-a lungul timpului, fiind un imens izvor de energie, de hrana si de materii prime.

Marea ofera conditii favorabile de viata, deoarece reprezinta un mediu cu variatii termice mai mici, o mai buna rezistenta la forta gravitationala, precum si un mod facil de aprovizionare cu apa, dioxid de carbon si saruri atat de necesare vegetatiei. Totalitatea organismelor din mari, la fel ca si cele din oceane, poate fi comparata, in mod simbolic, cu o enorma piramida, a carei baza este formata din multimea de plante si animale microscopice. La randul lor, acestea din urma fac posibila viata animalelor marine mari. Cu alte cuvinte, mediul marin este plin de viata, datorita permanentului ciclu creat de natura.

Marile si oceanele Pamantului alcatuiesc impreuna mediul marin. Oceanele au doua trasaturi importante: continuitatea si uniformitatea relativa a conditiilor de mediu, mai ales in privinta temperaturii. Prima trasatura a fost cea care a dat nastere sintagmei "Ocean planetar", iar cea de-a doua isi gaseste justificarea in faptul ca, in mediul oceanic, temperatura nu depaseste 30 grade Celsius.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Flora marina este de o uniformitate aparte. Aceasta este urmarea fireasca a concentratiei de sare aflate in compozitia apei marine. Cam 99% din vegetatia marina o constituie fitoplanctonul, care este compus din microorganisme mici, invizibile cu ochiul liber. Fauna este extrem de variata, si intr-un numar mult mai mare fata de uscat.

Mediul marin este bogat in surse de energie, cum ar fi: zacaminte de titei, gaze naturale, si nu in ultimul rand, valurile si curentii, a caror periodicitate si valoare sunt de un real folos obtinerii energiei. Din punct de vedere energetic, platforma continentala a Oceanului planetar a intrat in sfera zonelor de mare interes odata cu declansarea crizei energetice. Din acest motiv, pe platforma continentala a multor tari ale lumii se desfasoara activitati de prospectare si de exploatare a titeiului si a gazelor naturale aflate in adancuri, insa costurile sunt foarte mari si de aceea, se cauta surse alternative de producere a energiei.

Mediul marin este o mostenire de nepretuit care trebuie protejata, conservata si refacuta, obiectivul final fiind acela, de a mentine biodiversitatea si de a asigura marii aspecte variate si dinamice, astfel incat sa fie curata, sanatoasa si productiva.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016