Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Numarul de clase cu profil agricol va scadea

numarul-de-clase-cu-profil-agricol-va-scadea

In anul scolar 2019 - 2020 numarul de clase cu profil agricol vor scadea.


La sfarsitul lunii mai a.c., Ministerul Educatiei Nationale (MEN) a transmis o decizie in teritoriu, catre Inspectoratele Scolare Judetene, privind planurile de scolarizare pentru anul de invatamant 2019-2020, prin care anunta desfiintarea unor clase de liceu, concomitent cu cresterea celor din invatamantul profesional. 
 
Decizia pare a fi luata ca urmare a presiunii care a venit in ultimii ani, in mod constant, din partea mediului de afaceri, pentru revitalizarea invatamantului profesional. In acelasi timp, ministrul educatiei, Ecaterina Andronescu, a explicat ca a incercat sa mareasca numarul claselor profesionale pentru „a da o sansa si elevilor care obtin nota 5 la evaluarea nationala”.
 
Sindicatele si reprezentantii parintilor au protestat in fata deciziei Ministerului Educatiei Nationale, dar nu au obtinut o revizuire a planurilor de scolarizare nici macar pentru invatamantul teoretic. Doar ca miscarea ministrului educatiei a fost prea brusca si de-a dreptul devastatoare pentru cele mai multe dintre liceele agricole. "Pentru aceste licee s-a redus cifra de scolarizare, chiar in momentul in care au loc inscrierile. Pentru unele licee, situatia este de-a dreptul dramatica, in sensul ca, din cele doua clase cu profil agricol, s-a mai pastrat doar una”, explica Crenguta Barbosu, manager de program la World Vision Romania. Spre exemplu, la liceul tehnologic din localitatea Dorna Candrenilor (judetul Suceava), din doua clase, profil agricol si economic, a ramas o singura clasa, jumatate cu profil agricol si jumatate cu profil economic. 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Reducerea cifrelor de scolarizare, chiar in momentul in care au loc inscrierile la licee, este o lovitura grea data acestui profil educational, tocmai cand specialistii si reprezentantii invatamantului agricol credeau ca situatia se va ameliora.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016