Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Invatamant

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a avut o intalnire de lucru cu o echipa de specialisti de la Ministerul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii. Scopul acestei discutii a fost realizarea unui parteneriat care sa poata contribui la digitalizarea invatamantului liceal agricol din Romania.
Ministrul Petre Daea a prezentat proiectele pe care MADR doreste sa le implementeze prin intermediul liceelor agricole. Acestea au drept scop crearea unei legaturi intre fermieri, administratia publica, liceele agricole, universitatile si cercetarea stiintifica din agricultura.
"Specialistii MADR le-au expus celor prezenti un proiect prin care ministerul isi propune sa sustina infrastructura din cadrul liceelor agricole si sa asigure calitatea actului educational agricol, in completarea fondurilor deja alocate pentru investitii in perioada 2020-2022.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Finantarea acestor activitati se va realiza prin proiectul de 'Investitii pentru transformarea liceelor agricole in principalele locuri de profesionalizare a viitorilor fermieri antreprenori si salariati in domeniul agriculturii'", se spune in comunicat.
Planul National de Redresare si rezilienta - componenta 15 din Programul National - Romania Educata cuprinde acest proiect si urmeaza sa fie implementat in perioada 2023 - 2026.
In acest sens, cele 57 de licee agricole vor putea beneficia de fonduri in valoare de 43,6 milioane de euro, destinate dezvoltarii infrastructurii si cresterii calitatii actului educational agricol. De asemenea, pentru calitatea educatiei sunt prevazute elaborarea manualelor de specialitate in format digital si modular, instruirea cadrelor didactice de specialitate, perfectionarea stagiilor de practica si invatarea mixta teorie - practica digitalizate.
In ceea ce priveste digitalizarea liceelor, aceasta se va realiza prin dotarea cu echipamente electronice a cate unui laborator IT pentru fiecare liceu. De asemenea, in aceasta lista este prevazuta si infiintarea unei platforme digitale cu scopul de a eficientiza colarorarea/comunicarea dintre liceele agricole, universitatile de profil, agentii economici din agricultura, administratia publica locala si centrala, cercetarea agricola si de a corela pregatiri teoretice si practice pentru elevii cu necesitati de pe piata muncii din agricultura.
Platforma digitala va fi interconectata si va functiona la nivelul celor 57 de licee agricole. In acest sens, responsabil cu organizarea, administrarea/managementul functionarii platformei digitale va fi Liceul Tehnologic "Nicolae Balcescu" Alexandria, judetul Teleorman.
In ceea ce priveste coordonarea tehnico-metodologica pentru realizarea platformei, MADR este responsabil in colaborare cu MCID, care va asigura suportul tehnic cu specialisti in domeniul IT.
"Pentru crearea platformei digitale urmeaza sa se incheie un protocol de colaborare intre MADR si MCID in vederea cresterii eficientei pregatirii profesionale a elevilor, in raport cu cerintele de pe piata muncii", se precizeaza in comunicat.

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News