Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Parteneriat pentru digitalizarea invatamantului liceal agricol din Romania

parteneriat-pentru-digitalizarea-invatamantului-liceal-agricol-din-romania

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a avut o intalnire de lucru cu o echipa de specialisti de la Ministerul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii. Scopul acestei discutii a fost realizarea unui parteneriat care sa poata contribui la digitalizarea invatamantului liceal agricol din Romania.


Ministrul Petre Daea a prezentat proiectele pe care MADR doreste sa le implementeze prin intermediul liceelor agricole. Acestea au drept scop crearea unei legaturi intre fermieri, administratia publica, liceele agricole, universitatile si cercetarea stiintifica din agricultura.
 
"Specialistii MADR le-au expus celor prezenti un proiect prin care ministerul isi propune sa sustina infrastructura din cadrul liceelor agricole si sa asigure calitatea actului educational agricol, in completarea fondurilor deja alocate pentru investitii in perioada 2020-2022.
 
Finantarea acestor activitati se va realiza prin proiectul de 'Investitii pentru transformarea liceelor agricole in principalele locuri de profesionalizare a viitorilor fermieri antreprenori si salariati in domeniul agriculturii'", se spune in comunicat.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
Planul National de Redresare si rezilienta - componenta 15 din Programul National - Romania Educata cuprinde acest proiect si urmeaza sa fie implementat in perioada 2023 - 2026.
 
In acest sens, cele 57 de licee agricole vor putea beneficia de fonduri in valoare de 43,6 milioane de euro, destinate dezvoltarii infrastructurii si cresterii calitatii actului educational agricol. De asemenea, pentru calitatea educatiei sunt prevazute elaborarea manualelor de specialitate in format digital si modular, instruirea cadrelor didactice de specialitate, perfectionarea stagiilor de practica si invatarea mixta teorie - practica digitalizate.
 
In ceea ce priveste digitalizarea liceelor, aceasta se va realiza prin dotarea cu echipamente electronice a cate unui laborator IT pentru fiecare liceu. De asemenea, in aceasta lista este prevazuta si infiintarea unei platforme digitale cu scopul de a eficientiza colarorarea/comunicarea dintre liceele agricole, universitatile de profil, agentii economici din agricultura, administratia publica locala si centrala, cercetarea agricola si de a corela pregatiri teoretice si practice pentru elevii cu necesitati de pe piata muncii din agricultura.
 
Platforma digitala va fi interconectata si va functiona la nivelul celor 57 de licee agricole. In acest sens, responsabil cu organizarea, administrarea/managementul functionarii platformei digitale va fi Liceul Tehnologic "Nicolae Balcescu" Alexandria, judetul Teleorman. 
 
In ceea ce priveste coordonarea tehnico-metodologica pentru realizarea platformei, MADR este responsabil in colaborare cu MCID, care va asigura suportul tehnic cu specialisti in domeniul IT.
 
"Pentru crearea platformei digitale urmeaza sa se incheie un protocol de colaborare intre MADR si MCID in vederea cresterii eficientei pregatirii profesionale a elevilor, in raport cu cerintele de pe piata muncii", se precizeaza in comunicat.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016