Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 lucruri pe care trebuie sa le faci in gospodarie inainte de venirea primaverii

5-lucruri-pe-care-trebuie-sa-le-faci-in-gospodarie-inainte-de-venirea-primaverii

Trecerea spre sezonul de primavara este o luna considerata de multi gospodari o perioada neprietenoasa pentru orice gradina. Acesta este cel mai bun moment ca faci ultimele lucrari pregatitoare pentru temperaturile calde, pentru ca odata cu gradele in plus din termometru sa ai parte si de o curte spectaculoasa pentru tot restul anului. Daca iarna te-a prins nepregatit si nu ai apucat sa-ti termini toate lucrarile din curte, acum este ultimul moment sa rezolvi aceste probleme.


1. Ultima fereastra pentru taierile la pomi

Evita intotdeauna taierile tarzii ale pomilor din gradina ta, dupa ce acestia au pornit in vegetatie, deoarece seva se va duce spre muguri, iar ei sunt primii care dispar in taierile din gospodarie. Acum, inainte de venirea caldurii, este ultima ta fereastra sa te apuci de taierile semintoaselor din curte, precum marul, parul sau gutuiul, motiv pentru care nu trebuie sa-ti lipseasca in aceasta perioada din an o drujba performanta cu care sa-ti termini treaba foarte eficient si in timp util. Cea mai importanta conditie pentru reusita este ca dupa taiere sa nu urmeze cateva saptamani de ger, altfel toata gradina ta va fi pusa in pericol.


2. Conditiile pentru plantarea legumelor

Acesta este momentul perfect ca sa-ti pui la punct planurile pentru o gradina de legume superba. Plaseaza semintele in saculeti de panza, toarna apa usor calduta, pregateste pamantul pentru rasaduri si incepe apoi plantarea in functie de rezistenta lor la temperatura. Nu uita sa testezi solul inainte si ai rabdare ca temperaturile sa mai creasca putin pentru a putea planta fasole, rosii si vinete. Poti incepe insa cu varza, gulia sau gogosarul.


Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

3. Trucuri pentru flori spectaculoase la primavara

Florile nu pot lipsi din gradina unui gospodar care vrea sa se bucure de o priveliste unica la primavara. Alege plante cu bulbi recomandate pentru aceasta perioada, precum gladiole, begonii, dalii, cale sau frezii si testeaza pamantul daca este inghetat sau nu, sau plin de apa. Daca mai ai compost la dispozitie, foloseste-l, iar in cazul in care temperaturile scazute par sa se intoarca, semintele pot fi sadite undeva la adapost, intr-o magazie a gospodariei, in lazi cu pamant. Nu uita, crinii si trandafirii trebuie pusi intr-o zona a curtii cat mai expusa la lumina.


4. Ingrijrea ierburilor ornamentale

Pentru ierburile ornamentale din gospodaria ta, trebuie sa ai grija sa le tai la cativa centimentri deasupra solului. Un alt lucru important este curatarea acestora de frunzele uscate.


5. Alege cu grija ingrasamantul

Ingrasamantul natural sau compostul este foarte important pentru a putea avea o gradina superba la primavara. Asigura-te ca pentru plantele cu frunze spectaculoase vei alege un fertilizator pe baza de potasiu, iar pentru radacini mai puternice foloseste un ingrasamant bogat in fosfor.


Documenteaza-te de fiecare data inainte de a incepe lucrarile in gospodarie, fa-ti un plan de actiune si asigura-te ca ai in magazie toate ustensilele de care ai nevoie pentru a-ti usura cat mai mult munca. Pregatirile din aceasta perioada reprezinta garantia unei curti superbe pe tot parcursul anului, de care tu si familia ta sa va bucurati.


Sursa foto: Shutterstock / Copyright: Nataliia Melnychuk
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.42 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016