Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Brachycome iberidifolia
Brachycome sunt plante mici, erbacee, anuale sau perene, care fac parte din familia Asteraceae. Genul e format din 65 de specii originare din Australia, Noua Zeelandă şi Africa de Sud.
Cea mai cunoscută este specia Brachycome iberidifolia. Pentru că îşi deschide dintr-o dată un număr mare de flori, formând astfel un covor de o frumuseţe rară, dar şi pentru că este o tufă pitică, Brachycome iberidifolia este foarte folosită ca plantă de bordură şi se pretează perfect în rocării.
Originară din Australia, Brachycome iberidifolia este o plantă anuală foarte ramificată de la bază, luând forma unei tufe de 30-40 cm diametru, asemănătoare unui glob. Florile sunt dispuse în capitule solitare terminale, au în jur de 2-2,5 cm diametru au o pată albă la bază şi discul aproape negru sau galben; cele de la margine se rulează după înflorire.
Ca varietăţi horticole, există: alba - cu flori albe, rosea - cu flori radiale de culoare roz-liliachiu şi coerulea - cu flori de un albastru intens, foarte frumos.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Preferă numai locurile expuse la soare şi pământul permeabil, cu pH neutru. Odată stabilită, nu trebuie udată mai deloc. Iubeşte zilele călduroase şi însorite.
Este de preferat ca seminţele să se semene de la sfârşitul lui martie până în aprilie cel tîrziu, într-o răsadniţă temperată. După repicare, se pot planta afară în luna mai, la o distanţă de 20-30 cm, caz în care vor înflori în luna iunie. Înfloreşte cam la 10 săptămâni de la semănare, din iulie până în septembrie.
Pentru a avea flori devreme în primăvară, seminţele se seamănă în septembrie, se repică răsadul în câte 4-5 în ghivece de 10 cm diametru şi se iernează la rece, la loc ferit de umiditate prea mare.
Seminţele pot germina timp de 3 ani.
Grădinărit plăcut!
Autor:
Lavinia Rorich
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Ultima ora
Idei de afaceri in agricultura