Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Lucrari specifice lunii februarie in gradina de flori
In aceasta perioada se planteaza bulbii de crini, butasii de trandafiri si arbustii.
Luna februarie este momentul in care trebuie sa inceapa lucrarile de ingrijire sa va ingrijiti in gradinile de flori, specialistii avand cateva sfaturi utile despre ce trebuie sa faceti in aceasta luna pentru a avea flori frumoase tot timpul anului.
Iata care sunt principoalele recomandari facute de specialisti pentru lucrarile specifice acestei perioade in gradinile de flori:
1.Efectuati lucrarile de taiere pentru wisteria lasand pe fiecare lastar 2-3 muguri.
2.Catre finalul lunii, efectuati lucrari de taiere pentru clematis inainte ca aceasta sa iasa din starea latenta si de inceperea cresterii.
3.Pregatiti butoaile de apa pentru a fi gata inainte de inceperea ploilor. Apa de ploaie trebuie folosita pentru udarea plantelor iubitoare de acid, apa de la robinet fiind usor alcalina.
4.Daca inca nu stiti ce tip de sol aveti, achizitionati un kit pentru testarea solului care va va ajuta sa alegeti plantele potrivite pentru gradina dvs.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
5.Curatati frunzele uscate ale ierburilor ornamentale inainte de inceperea cresterii, taiati-le la o inaltime de cativa cm deasupra solului.
6.Efectuati lucrarile de taiere pentru fucsia lasand unu sau doi muguri pe fiecare ramura.
7.Efectuati lucrari de taiere pentru iasomia de iarna dupa inflorire pentru a incuraja o nou inflorire in anul urmator. Taierea se va efectua la o inaltime de 5 cm fata de taierea precedenta.
8.Efectuati lucrari de taiere la arbustii care infloresc iarna cum ar fi mahonia sau viburnum, dupa ce acestia si-au incheiat perioada de inflorire.
9.Indepartati frunzele ofilite ale panselutelor de iarna pentru a incuraja aparitia unor noi frunze odata cu incalzirea vremii.
10.Scoateti si replantati ghioceii in aceasta perioada cat acestia sunt inca verzi daca vreti sa ii mutati si replantati.
11.Daca este nevoie sa mutati arborii si arbustii de foioase acum este momentul sa faceti asta cu conditia ca solul sa nu fie inghetat sau inundat.
12.Plantati bulbii de crini.
13.Plantati butasi de trandafiri in zone luminate pentru a obtine o inflorescenta spectaculoasa in vara.
Plantati arbusti cu inflorire in iarna pentru a adauga diversitate gradinii dvs.
14.Acum este momentul potrivit pentru a planta butasii de arbusti in gradina sau in ghiveci.
15.Verificati frunzele spanzului de boli sau daunatori (cea mai frecventa boala este pata maronie a frunzelor), indepartati frunzele afectate.
16.Taiati si ingrijiti gardul viul inainte ca pasarile sa inceapa sa isi construiasca cuiburi in el.
17.Faceti un scurt inventar al uneltelor de gradina si, daca aveti nevoie de unele noi, acum este momentul sa profitati de reducerile de sezon pentru a vi le procura la un pret mai bun.
Autor:
Panait Elena
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 4.06 din 8 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Ultima ora
Idei de afaceri in agricultura