Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Resursele nectaro-polenifere: Salcamul

Plantele melifere sunt plantele care produc nectar si sunt vizitate de albinele care transforma nectarul in miere. In general, toate plantele care sunt polenizate de catre insecte produc nectar, pentru a le atrage.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
valabila 48h
Salcamul alb este un arbore melifer, cu tulpina inalta pana la 25-30 de metri si ramuri spinoase rare, fiind aclimatizat in America de Nord, Europa, Africa de Sud si Asia. A fost adus pe continentul european de catre francezi in anul 1601, iar in Romania a fost adus pentru prima data in a doua jumatate a secolului al XVIII-lea.
Salcamul creste spontan pe aproape orice tip de teren, putand fi privit si ca o specie invaziva. Cu o rezistenta buna la ger, iubeste lumina, suporta seceta, prefera solurile permeabile, usoare, fertile, dar nu suporta solurile calcaroase.
Totusi, fiecare dintre culesuri depinde de un factor, iar acesta este temperatura. Secretia nectarului incepe undeva de la 10 grade, atinge apogeul intre 20 si 30 de grade si scade in timp ce ne indreptam spre 35, iar mai mult de atat se stopeaza.
Pentru „salcam II”, al doilea cules, zonele sunt: Mehedinti (Ilovat, Sisesti, Vodita, Colibasi, Balata), Olt (Leleasca, Samburesti, Doboroteasa, Spieni, Alunis), Valcea (Sirineasa, Brancesti, Mihaiesti, Balcesti, Livezeni, Zetreni, Stroiesti, Muereasca, Calimanesti, Olanesti, Cheia, Brezoiu, Voineasa, Horezu), Arges (Vedea, Samara, Albota, Cerbu, Mosoaia, Baiculesti, Draganu), Prahova (Izvoarele, Valeni de Munte, Predealu-Sarari, Carbunesti, Teisani, Homorociu), Alba (Vant, Mahaceni, Metesti).

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 4.56 din 8 voturiUltima ora